Hlavní obsah

Produktivní Kvapil pomohl Brnu k vítězství nad Kladnem

BRNO

Dvě branky a jedna asistence reprezentačního útočníka Marka Kvapila zajistily hokejistům Komety Brno ve 25. kole extraligy vítězství nad Kladnem 3:0. Tímto úspěchem uzavřeli Brňané sérii pěti zápasů po sobě v domácí hale Rondo, ze které vytěžili 12 bodů. Vedle Kvapila byl další velkou oporou Komety brankář Jiří Trvaj, který potřetí v sezoně udržel čisté konto. Přitom se do branky vrátil po více než měsíční přestávce.

Článek

Celou půlhodinu se Kometa herně trápila. Na hráčích ležel stále stín z pátečního zpackaného utkání s Plzní, v němž jim nestačil k vítězství ani tříbrankový náskok. Trenér Komety Vladimír Jeřábek postrádal zraněné obránce Malce a Protivného.

Kladno pečlivě hlídalo střední pásmo, kde se snažilo hned v zárodku rozbíjet útočné akce soupeře. Taktika dlouho vycházela, neboť Brňané působili poněkud unaveným dojmem. K získání výraznějšího tlaku jim nepomohly ani přesilovky, při kterých se jen s obtížemi kombinačně prosazovali a střelecké pokusy ze střední vzdálenosti s přehledem chytal brankář Cikánek. Ovšem ani Kladno nebylo příliš nebezpečné a stejně úspěšně si vedl v brněnské brance Trvaj.

Čekání na branku prolomil nejproduktivnější hráč Komety Kvapil, který ve 32. minutě unikl po pravém křídle. Místo přihrávky najíždějícímu Veselému zvolil Kvapil před obránci soupeře kličku do středu obranného pásma Kladna a jeho střela bekhendem zaskočila Cikánka, jemuž proklouzl kotouč mezi chrániči do sítě. Brňany branka naladila do útočnějšího projevu. I když se mezitím úspěšně ubránili i 15 sekund dlouhému oslabení tří proti pěti.

Deset sekund před koncem druhé třetiny při vyloučení kladenského útočníka Bělohlava vystřelil obránce Zubíček od modré čáry, kotouč se odrazil přímo před Kvapila, jenž bez problémů přidal svou druhou branku. Situaci nezvládl po skončení třetiny kladenský kapitán Patera, který si po protestech vysloužil desetiminutový trest.

I když se snažili hokejisté Kladna v poslední třetině ještě zvrátit výsledek, jejich hra ke vstřelení branky nevedla. Předposlední tým tabulky jen potvrdil, že je v letošní sezoně na ledě soupeřů neškodný a připsal si venku už dvanáctou prohru. Kometě k udržení dvoubrankového náskoku a plnému bodovému zisku stačila v poslední třetině už jen pozorná defenzívní hra. Tři minuty před koncem ještě Kometa po brance Veselého definitivně pojistila své vítězství.

HC Kometa Brno - HC Vagnerplast Kladno 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Kvapil (R. Hruška), 40. Kvapil (Zubíček), 57. Veselý (R. Hruška, Kvapil). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Jílek, Jindra. Vyloučení: 3:6, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200.
Brno: Trvaj - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Ostrčil - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec - Jakub Svoboda, Švaňhal, Dlouhý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Kladno: Cikánek - Toman, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Drtina, Kameš, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Látal - Eberle, Knotek, Valský - od 41. navíc Rudovský. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice