Hlavní obsah

Hokejisty Komety vedli k výhře nad Kladnem Kvapil a Trvaj

BRNO

Reprezentační útočník Marek Kvapil, jenž vstřelil dva góly a na zbývající přihrál, a bezchybný brankář Jiří Trvaj, který potřetí v řadě udržel čisté konto, vedli hokejisty Komety k hladkému vítězství 3:0 v extraligovém duelu nad Kladnem.

Článek

„Spravili jsme si chuť po předchozím zpackaném utkání s Plzní. Byla to důležitá výhra,“ liboval si Kvapil. „Kladenští zpočátku velmi dobře bránili a důsledně nás napadali už ve středním pásmu. Bylo obtížné vyzrát na jejich propracovanou defenzivu. V polovině střetnutí se nám ale povedlo otevřít skóre a od té chvíle jsme už hru kontrolovali,“ říkal spokojený Kvapil, jenž coby vyhlášený kanonýr dal poprvé v sezóně v jednom zápase dva góly. „Neřeším to. Důležité je, že se trefují jiní a vítězíme,“ tvrdil.

Zkušený Jiří Trvaj se postavil do brněnské branky proti Kladnu po více než měsíci a navázal na předchozí dvě vychytané nuly v duelech v Třinci a s Mladou Boleslaví. Mezitím dostával přednost Fin Hovi, který je v současnosti v Kometě jedničkou.

„Byla to pro mě obrovská motivace zkusit potřetí udržet čisté konto. Kluci mně ovšem hodně pomohli, v obraně se nedopustili žádných velkých chyb,“ chválil Trvaj spoluhráče. Netušil, zda dostane znovu příležitost i v úterý na Slavii. „To je samozřejmě věc trenérů. Já se snažím v každém střetnutí, do něhož jsem nominovaný, zachytat co nejlíp,“ říkal. „Chtěli jsme nechat Hoviho odpočnout a Jirka za něj skvěle zaskočil. O tom, koho postavíme v Praze, rozhodneme v pondělí,“ neměl ještě brněnský kouč Vladimír Jeřábek jasno.

Kladenského asistenta Jiřího Kopeckého mrzelo, že jeho tým nenavázal v pátek v Pardubicích ani v neděli v Brně na předchozí povedené domácí duely. „Dvě třetiny jsme byli dopředu téměř neškodní. Zlepšili jsme se až v poslední části, ale to už se Kometa soustředila na uhájení náskoku. Bez větší aktivity a častější střelby se bodovat nedá,“ uvědomoval si zklamaný Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice