Hlavní obsah

Praha se ocitla na tři hodiny v Brně, přijelo na 9000 halasných fanoušků Komety

PRAHA

Modrobílá hrála prim a abnormální výjezd okusila Praha. Přitom jen pár lidí z Brna vyjelo za zábavou. Přesněji, téměř devět tisíc fanoušků Komety zavítalo fandit hokeji do O2 areny na Slavii. A bylo pozdvižení. V hale, v hledišti, na ulicích. Lid se bavil, pivo teklo proudem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Komety Brno v utkání proti Slavii.

Článek

„Kde máme doprovod,“ skandovali jedni při výstupu z metra Českomoravská. Dočkali se. Policejní těžkooděnci byli hostům v patách. Začátek ojedinělého výjezdu startoval a nabíral obrátky.

Při představování slávistického týmu a trenérů se největší odezvy dočkal trenér Vladimír Růžička. Pískot, že ho museli slyšet až v Edenu. Není nad to, když je někdo populární.

Utkání mělo začít v 18:15. Tohle nevyšlo. Téměř deset minut více než dvanáct tisíc fanoušků sledovalo v přímém přenosu uklízecí četu a dvě popelnice. Létající konfety brněnských příznivců se staly větším hitem. Hokej byl na vedlejší koleji. Naštěstí ne na dlouho.

Pořadatelé uklízejí konfety, které na led naházeli fanoušci Brna.foto: Právo/Jan Handrejch

Po všech průtazích a osmi vyloučeních skončila úvodní část po osmačtyřiceti minutách oproti původnímu startu klání! Domácí, kterých byla v hale odhadem čtvrtina, museli prozatím kousat stav 1:2. „Ani modrá síla nás nesemele,“ hlásal jeden z transparentů slávistického kotle.

Všichni se bavili, o přestávce se kouřilo všude, zákaz nikdo neřešil a pivo bylo čím dál více populární. Občas v přemíře alkoholu někdo obtížněji hledal mantinely slušného chování, ale v podstatě byl klid.

Slávista Jiří Vašíček v souboji s brněnským Ivanem Humlem za brankou Miroslava Kopřivy.foto: Právo/Jan Handrejch

„Vím, že to nemusím říkat, ale prosím fanoušky, aby nevhazovali nic na ledovou plochu,“ osmělil se hlasatel v polovině utkání. Narážka na populární konfety u některých vyvolala úsměv na tváři.

Když Tomáš Micka za pár sekund vyrovnal na 2:2, Brno ztichlo jako jeden muž na striktně daný povel. Pravý opak protější strany. Role se otočily zvláště po třetí přesné trefě v brněnské síti. Pár minut trvalo, než modrobílý uragán opět nastartoval.

Policisté dohlížejí na fanoušky Komety Brnofoto: Právo/Jan Handrejch

První třetina 1:2, druhá 2:0. Co třetí a nejvyšší letošní extraligová návštěva, která čítala 12 251 platících? Dlouho se skóre neměnilo. Jen ty pověstné konfety...ano, ty opět létaly. Až v 58. minutě propukl halas hostů zase naplno. Nechci to připomínat, ale konfety... novinkou se staly navíc plastové láhve na ledě.

Po šedesáti minutách divácká show pokračovala dále. Nakonec štěstí přálo "domácím". „Brňenská šlechta,“ znělo halou i večerní Prahou. Cestovní kancelář Kometa Brno s devití tisíci účastníky se vracela domů spokojená.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice