Hlavní obsah

Mladá Boleslav podlehla Pardubicím a počtvrté za sebou nebodovala

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli v 26. kole extraligy Pardubicím 2:4 a počtvrté za sebou vyšli naprázdno. Tým kouče Miloše Holaně tak zůstává poslední o čtyři body za třináctým Kladnem. Úřadující mistr naopak potřetí za sebou naplno bodoval.

Článek

Pardubice se prosadily hned z úvodní akce, když se po 14 vteřinách hry zapsal mezi střelce Koukal, který si počkal u pravé Schwarzovy tyče na přesnou přihrávku a střelou do horního rohu boleslavské klece nedal domácímu gólmanovi šanci. Domácí tým tato rychlá branka ale nepoložila a mladoboleslavští hráči se snažili co nejrychleji odpovědět.

To se jim podařilo v 13. minutě, kdy byl při sólovém úniku faulován útočník Pabiška a trestné střílení s velkou dávkou štěstí proměnil. Vyrovnávací branky si ale domácí mužstvo dlouho neužilo. Do vedení hosty po necelých dvou minutách dostal Bartek, který dostal od Kaberleho krásný pas na modrou čáru a svůj nájezd na Schwarze proměnil polovysokou střelou k pravé tyči.

Druhou dvacetiminutovku ovládli hosté, kteří své vedení dokázali navýšit na třígólové, k čemuž jim stačilo 28 vteřin před polovinou prostřední třetiny. Od počátku druhé třetiny visel při nájezdech hostů na domácí branku gól ve vzduchu, ale domácí podržel buď gólman Schwarz, nebo byla muška pardubických hokejistů vychýlená. To ovšem prolomil v 27. minutě Nakládal, který po pěti vteřinách proměnil přesilovou hru svého týmu a čtvrtou branku hostů vzápětí přidal Somík.

Pro Mladou Boleslav mohlo být v dalších minutách ještě hůř, ale stálo při ní i štěstí, když Somík rozezvučel i brankovou konstrukci za Schwarzem. Domácí tým nebyl příliš nebezpečný a brankáře hostů Adama Svobodu příliš vyniknout nenechával.

Mladé Boleslavi vykřesala jiskřičku naděje chyba hostujícího gólmana Svobody při rozehrávce, kterou hned po devíti vteřinách závěrečného dějství potrestal střelou do prázdné klece boleslavský Divíšek. To ale bylo během posledních dvaceti minut utkání ze strany domácího týmu vše. Mladoboleslavští hráči sice bojovali a snažili se, ale prosadit se již nedokázali.

BK Mladá Boleslav - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Pabiška z trestného střílení, 41. Divíšek - 1. Koukal (Kolář I), 15. Bartek (Kaberle), 27. Nakládal (Kaberle, Koukal), 28. Somík (Mezei, Špirko). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:7, navíc Jindra (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2980.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Lehikoinen, Duben, Čížek - Barney, Divíšek, Boháč - Fabuš, Pabiška, Macho - Tvrdík, Vrbata, Bahenský - Loskot, Hrdel, Nouza. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Pivko - Pineault, Somík, Špirko - Rákos, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata: