Hlavní obsah

Brankář Svoboda vyhlíží venkovní zápas s Kometou: Sluníčka se bojím víc než mrazu

Zkušenosti Adama Svobody dodávají klid rozjetému pardubickému týmu. Vítězství 4:2 si Východočeši odvezli z Mladé Boleslavi a 32letý gólman potvrzoval, že při zranění jeho mladšího parťáka Martina Růžičky se na něj trenér Jandač může spolehnout. V brance Svoboda zřejmě vydrží i do lednového Open Air Game proti Kometě Brno.

Článek

Pardubice v Mladé Boleslavi potvrdily, že jsou nejlepším týmem na soupeřových stadiónech. Je to náhoda, nebo se vám venku prostě hraje lépe?

My se snažíme hrát stejně doma i venku, reagovat na to, jestli má soupeř zpracovaný puk, za každou cenu se nikam nehoníme. Když uhrajeme dobrou první třetinu, domácí trochu znervózní a my máme brejkové typy hráčů, kteří umějí dávat góly. Proto jsme úspěšní.

Základem úspěchu v Boleslavi bylo tedy vedení po první třetině?

Dali jsme gól hned z prvního střídání a pak se uklidnili. Vyhráli jsme zaslouženě.

Oba vaše inkasované góly byly kuriózní. Nejprve vám po trestném střílení propadl kotouč výstrojí do branky, pak se puk odrazil k Divíškovi před prázdnou bránu.

Z nájezdu střílel Pabiška zblízka, já myslel, že mi puk zůstal v tom teploměru, ale propadl. A druhý gól byl špatný odraz od mantinelu, já nestačil zareagovat, Kuba Nakládal přese mě nemohl vidět, tak ho to trefilo do nohy a Divoch to měl docela snadné.

Divíšek je váš velmi dobrý kamarád, rýpnul si pak do vás?

My jsme dokonce sousedi. Ten gól mě samozřejmě mrzí, ale když ho dal Divoch, tak mrzí o něco míň. (úsměv)

Zatím máte stoprocentní bilanci poté, co k týmu přišel jako asistent Pavel Hynek. Přinesl do přípravy mužstva něco nového?

Není moc co měnit. Ale Pepa Jandač je velice rozumný člověk, dlouho rozmýšlel, koho k sobě chce a myslím, že Pavel Hynek je ideální volba. Má svůj názor na hokej, snaží se komunikovat s hlavném trenérem i s námi. Snad to bude klapat dál.

Ze silné brankářské dvojice Pardubic jste po zranění Martina Růžičky zůstal na čas sám. Máte v brance víc klidu, když jste teď jasnou jedničkou?

Já byl v klidu, i když byl zdravej, mám toho už odehráno dost. Hlavně mě to mrzí kvůli Růžovi, protože to měl parádně rozehrané. Ale snad to není vážné, s přitaženým vazem si dá čtyři týdny pauzu a bude zase fit.

Vy máte ale v podstatě jistotu plné porce prosincových extraligových zápasů…

Člověk je rád v zápřahu, pro gólmana je to dobře. Je jen na mně, jak si s tím poradím.

V brance byste mohl stát i při lednovém zápase pod otevřeným nebem s brněnskou Kometou. Jak se na tuto novinku těšíte?

Těším se hodně. Ale jestli bude svítit sluníčko, tak nevím, co tam budu dělat. Možná si vezmu sluneční brýle… Pro mě to bude svátek, nic takového už si asi nikdy nezahraju.

Sluníčka se tedy bojíte víc než mrazu?

Určitě, mráz nevadí. Já se namažu hřejivkou a budu v klidu. Hlavně, aby vyšlo počasí a lidi z toho měli zážitek jako my.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice