Hlavní obsah

Brabenec zajistil v nájezdech vítězství Komety nad Třincem 4:3

BRNO

Až proměněný nájezd Kamila Brabence rozhodl v dnešním utkání 27. extraligového kola o vítězství hokejistů Komety Brno nad Třincem 4:3. Oceláři sice třikrát dotáhli jednobrankový náskok domácích, vítězství ale na svou stranu nestrhli. Kometě výrazně pomohl k vítězství i útočník Marek Kvapil, který vstřelil dva góly.

Článek

Brňané sužováni značnou marodkou vsadili od úvodních minut na opatrnější hokej s důsledným zabezpečením zadních řad. Třinecký trenér Marek měl sice k dispozici více hráčů než jeho domácí protějšek Jeřábek, Oceláři přesto vsadili na hru pouze se třemi pětkami, která je dostala rychleji do tempa.

Komětě, kterou hnala počtrnácté z patnácti domácích zápasů vyprodaná hala Rondo, se hned v úvodu nabídla možnost tří přesilových her v rozmezí jedenácti minut. V početním oslabení se však domácí vyloženě trápili, jen těžko se dostávali do útočné třetiny soupeře a jejich souhra hodně skřípala. Střely od modré čáry většinou pouze trefovaly dobře postaveného brankáře Vojtka. Také hosté se dostali do početní výhody. Opticky sice jejich přesilovky vypadaly lépe, jejich produktivita však byla rovněž neúspěšná.

Podstatně otevřenější partii nabídla druhá třetina, v jejímž úvodu se hned ve 22. minutě podařilo neproduktivnějšímu hráči Komety Kvapilovi otevřít skóre. Před obránci soupeře Kvapil naznačil střelu, se zakončením ale chvíli počkal a po krátké kličce překvapil Vojtka, jemuž proklouzl kotouč mezi chrániči.

Po inkasovaném gólu Oceláři přidali na důrazu i rychlosti a ve 32. minutě trefil Varaďa z rychlého protiútoku tyčku. Po další chybě Brňanů v útočné třetině získal o dvě minuty později kotouč opět Varaďa, jenž vyslal do protiútoku Bonka s Krajíčkem. Akci dva na jednoho po Bonkově přesné přihrávce zakončil obránce Krajíček vyrovnávacím gólem. Za pouhých 31 sekund ale Kometa odpověděla vyrovnáním. Útočník Brabenec přihrál od zadního mantinelu na modrou čáru a obránce Mojžíš dělovkou překonal brankáře Vojtka.

Herní projev Třince v poslední třetině působil oproti upracované hře domácích hokejistů svěžím dojmem. Tlak Třince zužitkoval vyrovnávacím gólem obránce Hudec. Z chvilkového útlumu se domácí hokejisté probrali, zápas dostal spád. Do jednobrankového náskoku posunul Kometu opět Kvapil, jehož první střela vypadla Vojtkovi z lapačky a na dorážku už třinecký brankář nedosáhl. Aktivněji hrající Třinec stačil za pouhých 35 sekund potřetí vyrovnat, když Peterkovu přihrávku poslal do sítě Adamský. Tentýž hráč v 51. minutě trestuhodně propásl možnost vstřelit další branku, když z bezprostřední blízkosti nedokázal poslat kotouč do sítě.

O výsledku nerozhodlo ani prodloužení. V nájezdech brněnský brankář Hovi vychytal Poláka, Růžičku i Peterka. V týmu Brňanů sice Kvapil svůj nájezd neproměnil, ve druhém ale Brabenec střelou pod horní tyčku nedal Vojtkovi šanci.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0).
Branky a nahrávky: 22. Kvapil (R. Hruška, Veselý), 36. Mojžíš (Brabenec), 47. Kvapil (R. Hruška), rozhodující sam. nájezd Brabenec - 35. Krajíček (Bonk, Varaďa), 43. Hudec (Polák, D. Květoň), 47. Adamský (Peterek, Hrňa). Rozhodčí: Šír, Mikula - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec, Ostrčil - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Brabenec, Dlouhý - Huml, Švaňhal. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Třinec: Vojtek - Lojek, Richter, Krajíček, Seman, Hrabal, Hudec, Zíb - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, M. Růžička - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice