Hlavní obsah

Litvínov porazil Vítkovice a sesadil je z čela extraligy

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 28. kole extraligy Vítkovice 3:1 a po předešlých dvou domácích porážkách tak uspěli na Stadionu Ivana Hlinky. Vítkovice prohrály podruhé za sebou a přišly tak o vedení v soutěži.

Článek

Benzina nastoupila cestu za výhrou už ve druhé minutě, kdy se domácí prosadili v přesilové hře. Jánský využil přesilovou hru. Litvínovští tak rychle ukončili dlouhé čekání na gól před svými fanoušky. Skórovali po 143 minutách a 20 vteřinách.

V 6. minutě Kracík perfektně našel najetého Ručinského, ten švihem vyzkoušel vítkovického brankáře, ale kotouč z jeho hole trefil pouze brankovou konstrukci. Domácí byli lepší a zvýšit jejich vedení mohli Černošek, Hanzl nebo Lukeš, ani jeden z nich ale na Málka nevyzrál.

Na druhé straně se vůbec v první šanci hostů v utkání objevil exlitvínovský útočník Tomas, který se v oslabení sám řítil na Fraňka, ale bekhendový blafák se mu nepovedl a skončil s pukem za brankou.

Ve druhé části se Vítkovice tlačily do útoku a hnaly se za vyrovnáním, ale Strapáčovu střelu z mezikruží zneškodnil Franěk skvělým zákrokem lapačkou. Domácí zvýšili svůj náskok ve 28. minutě, když Jareš propálil Málka střelou na lapačku.

O pár minut později našel Lukeš zpoza branky Černoška, tomu však v dobré pozici sjel puk z hole. Poté si oba borci vyměnili pozice, Černošek nahazoval puk od modré, Lukeš před Málkem tečoval a dorážel, ale vítkovický brankář všem pokusům odolal. Prosadil se až Ručinský, který si tak připsal třetí gól ve třetím zápase. Hosté se ihned po obdržené brance snažili o korekci skóre, ale s Klimkovým pokusem si Franěk bez problémů poradil.

Ve třetí části nejprve Fraňkovi, který nastoupil do zápasu od začátku poprvé od 7. listopadu, pomohla tyč po Klimkově střele, ale nakonec o možné čisté konto přišel. Na 1:3 snížil Húževka. V čase 57:17 odvolali hosté Málka z branky a pokusili se zápas ještě více zdramatizovat, což se jim ale díky následním Pohlově vyloučení nepodařilo.

Litvínov - Vítkovice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Jánský (Jenáček), 28. Jareš (V. Hübl), 35. Ručinský (Kubát) - 56. Húževka (Hlinka, Tomas). Rozhodčí: Lacina, Fraňo - Pouzar, Kalivoda. Vyloučení: 4:10, navíc Pohl (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2314.
Franěk - Černošek, Gula, Jareš, L. Poživil, Kubát, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Ručinský - Trávníček, Vopat, Černý - Jenáček, Hanzl, Majdan.
Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Klimek - Pohl, Húževka, Svačina - Szturc, J. Sýkora, Tomas - Šedivý, Strapáč

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice