Hlavní obsah

Kometa vyhrála popáté za sebou, už je druhá

BRNO

Hokejisté Komety pokračují v cestě vzhůru extraligovou tabulkou, už se usadili na druhém místě hned za vedoucím Třincem. Především díky skvělému vstupu do utkání zdolali Litvínov 4:1 a připsali si tak už páté vítězství v řadě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brněnský trenér Vladimír Jeřábek

Článek

„Že bychom mohli být v pátek po střetnutí ve Zlíně třeba i první? To absolutně v kabině neřešíme. Vždyť čelo je hrozně vyrovnané,“ usmíval se po vydařeném duelu brněnský bek Tomáš Houdek, jenž zaznamenal na konci druhé třetiny klíčový gól na 3:0. „Trefil jsem se poprvé v sezóně. Jsem hrozně rád, kluci si už ze mě občas dělali v šatně legraci. Hlavně mě ale těší, že jsme po dlouhé době odehráli klidné střetnutí,“ liboval si.

Útočník Marek Kvapil si i v jedenáctém zápase v řadě připsal aspoň jeden kanadský bod. „Nepamatuju si, že bych někdy v minulosti zažíval tak skvělé období. Před osobními statistikami ovšem upřednostňuji úspěch mužstva. Kéž by se nám takhle dařilo dál,“ přál si.

Trenér Komety Vladimír Jeřábek svoje mužstvo za předvedený výkon pochválil. „Odehráli jsme velmi dobré utkání, kluci překonali únavu z náročného programu posledních dní. Hlavně v první třetině jsme se hodně lehce dostávali do útočného pásma. Mám radost, že se konečně střelecky chytl Dopitův elitní útok,“ mnul si ruce Jeřábek, který se usmál nad otázkou, zda si k Vánocům nechá od svých hokejistů nadělit vedení v extraligové tabulce. „O tom jsem ještě nepřemýšlel. Vždyť nemám zatím ani koupený stromeček,“ vtipkoval.

Litvínovskému asistentovi Jiřímu Kučerovi na rozdíl od brněnského kolegy do smíchu nebylo. „Začali jsme hrozně, špatně jsme bruslili a vázl pohyb. V první třetině si s námi domácí dělali, co chtěli,“ štvalo ho. „Po pauze jsme se sice trochu zlepšili, ale to už Kometa byla na koni,“ litoval Kučera ztraceného zápasu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice