Hlavní obsah

Litvínov díky gólům ve třetí třetině porazil mistrovské Pardubice

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 30. kole extraligy Pardubice 3:1. Severočeši rozhodli o výhře nad úřadujícím mistrem až ve třetí třetině, ve které se dvakrát střelecky prosadili. Pardubice prohrály třetí zápas za sebou.

Článek

Litvínov mohl jít do vedení již v první minutě, kdy se do šance prosadil Kracík, ale trefil pouze boční síť Svobodovy branky. O pár minut později našel Lukeš Viktora Hübla, toho však opět vychytal pardubický gólman. Hosté následně přišli o útočníka Cetkovského, jenž ze zápasu odstoupil po srážce s Trávníčkem.

Oba celky měly poté řadu šancí. V dresu Benziny byl aktivní zejména Jánský, který vyzkoušel připravenost Svobody hned několikrát. Činit se musel i Jaroslav Hübl, jehož prověřil Kolář či Bartek. V 17. minutě střílel nepřesně Lukeš, skóre se tak neměnilo.

Na gól se čekalo i ve druhé třetině

Čekání na gól pokračovalo i ve druhé třetině. Pardubice měly v jejím úvodu převahu, zejména díky početní výhodě. Hübl ale držel čisté konto. Překonal jej až 28. minutě nejproduktivnější hráč hostů Bartek, který Hübla překonal rychlou střelou švihem.

Vzápětí mohli hosté přidat druhou branku poté, co se po Trávníčkově chybě v rozehrávce dostal do šance Starý. V polovině utkání se domácí hnali za vyrovnáním, obrovský tlak si vytvořila třetí formace s Vopatem, Černým a Trávníčkem, ale ani jeden z borců výborně chytajícího Svobodu nepřekonali.

Ve 36. minutě byl blízko druhému gólu kapitán Koukal, jehož v úniku fauloval Lukeš a pardubický centr dostal výhodu trestného střílení. Svůj blafák do bekhendu sice provedl precizně, jenže v posledním okamžiku puk nezvedl nad Hüblův beton. Ve 38. minutě ukázal domácím recept na střílení branek Ručinský, který propálil Svobodu ranou po ledě od modré a vyrovnal skóre na 1:1. Ručinský se tak prosadil v pátém zápase za sebou.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácím a přineslo jim to i vedoucí branku, když unikající Lukeš se štěstím překonal pardubického brankáře. Poté se na druhé straně ocitl sám před Hüblem Somík, ale nedal.

Pardubice se snažily vyrovnat, ale marně. Litvínovský gólman byl pozorný. Naopak třetí branku mohl přidat Černý, ale v 50. minutě trefil jen tyč. Hosté se tlačili do útoku a domácí hrozili z brejků. Jeden z nich proměnil Trávníček a zajistil Litvínovu definitivně zisk tří bodů.

HC Benzina Litvínov - HC Eaton Pardubice 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Ručinský (Černošek, Lukeš), 43. Lukeš (Jánský), 59. Trávníček (V. Hübl) - 28. Bartek (Somík). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 3:5, navíc Kubinčák (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3179.
Litvínov: J. Hübl ml. - Černošek, Kubát, Jareš, Kousalík, Skuhrovec, Švarný, Hora - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Ručinský - Trávníček, Vopat, Černý - Maxa, Jenáček, Bojer. Trenéři: Reichel a Kučera.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Kolář II, Kočí, Jillson, Mezei, Mocek - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Cetkovský, Kousal, Buchtele - Radil, Semorád, Rákos, od 41. navíc Šeda. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice