Hlavní obsah

Karlovy Vary opět doma prohrály, s Vítkovicemi padly v prodloužení

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů si ve 30. kole extraligy připsali další domácí porážku. Západočeši prohráli s Vítkovicemi 3:4 v prodloužení, nezvládli tak již deváté utkání v KV Areně v sezoně. Utkání rozhodl v 61. minutě v přesilové hře obránce Michal Barinka.

Článek

Domácím se přitom vydařil vstup do zápasu. Už ve 2. minutě se ujali vedení, když se Slobodou nastřelený puk odrazil od zadního mantinelu před Málkovu branku a Melenovský již neměl problém zasunout puk do zcela odkryté levé části jeho branky. O dvě minuty to bylo již 2:0, když se po střele Košťála, jenž se opět vrátil do první formace, prosadil Skuhravý.

Domácí byli lepším týmem, což podpořila i více než minutová přesilovka pět na tři, kterou však nedokázali využít. V aktivitě se předháněla zejména druhá formace, kdy kombinace Pecha a Hrušky několikrát hrozily brankou. Vítkovice si vytvořily šance jen při svých přesilových hrách. Když se hráči již viděli v šatnách, po nenápadné akci deset vteřin před koncem úvodního dějství, snížil Burger, který si položil na led Čuttu a zavěsil za Mensatorova záda.

Snížení Vítkovice probudilo

Snížení vítkovické vybudilo k větší aktivitě. Ve 25. minutě mohlo být srovnáno, Pech nepřesnou rozehrávkou namazal Burgrovi, který tváří v tvář Mensatorovi nedal. Když následně Západočeši nevyužili další výhodu dvou mužů v poli, která trvala opět více než minutu, prosadili se hosté. Malík ve 35. minutě vyslal do samostatného nájezdu Hunu, který se nemýlil a střelou nad lapačku Mensatora vyrovnal.

Začátek třetí třetiny patřil hostům. Střely Strapáče, Huny a Szturce ještě Mensator zlikvidoval. Karlovarští se do hry začali dostávat kolem padesáté minuty. V 52. minutě nastřelil Dobroň tyč, další stoprocentní šanci měl Zaťovič, ale skvělý Málek jeho střelu vyrazil pravým betonem.

Udeřilo ale na druhé straně. V 55. minutě Pohl zajistil hostům vedení. Karlovy Vary ale dokázaly rychle odpovědět. V přesilové hře se prosadil Gřegořek, který tak potrestal Malíkovo vyloučení za vyhození puku mimo ledovou plochu.

Stejného prohřešku se ale v 59. minutě dopustil Skuhravý a i hosté následnou přesilovku využili. Sice se neprosadili v normální hrací době, ale 29 sekund po začátku prodloužení rozhodl Barinka.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 3:4 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Melenovský (Sloboda), 4. Skuhravý (Košťál, Kumstát), 57. Gřegořek (D. Hruška, Pech) - 20. Burger (Tomas), 35. Huna (Malík), 55. Pohl (Malík), 61. Barinka (Vrána, Malík). Rozhodčí: R. Polák, Hrubý - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 2679.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Sloboda, Gřegořek, Mucha, Dobroň, Rohan, Přindiš - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Milan Procházka - Sailer, T. Klíma, Dej. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Klimek - Pohl, Húževka, Ujčík - Szturc, J. Sýkora, Tomas - Vrána, Strapáč, Káňa - Hlinka. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice