Hlavní obsah

APK bude hlasovat o vyloučení Mladé Boleslavi z extraligy

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi mohou v pondělí přijít o svou extraligovou příslušnost. Valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) bude na mimořádném zasedání ve Velké Bíteši řešit pochybení Středočechů, kteří před sezonou předložili nepravdivou či neúplnou situační zprávu, která je součástí licenčního řádu soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Finanční ředitel hokejového klubu BK Mladá Boleslav Michal Koliáš ukazuje smlouvu Jiřího Marušáka.

Článek

Na základě toho muselo představenstvo APK LH svolat schůzku zástupců všech čtrnácti klubů, kteří budou hlasovat o vyloučení Mladé Boleslavi z extraligy. Podle neoficiálních informací však není reálné, že by byl Bruslařský klub opravdu ze soutěže vyloučen. Zřejmě dostane pokutu. Nejvyšší možný trest se však přesto nedá vyloučit.

Do problémů se mladoboleslavský celek dostal po listopadové kontrole, která odhalila šest prohřešků respektive závazků, které v situační zprávě, již podepsali předseda představenstva klubu Jan Plachý a generální manažer Cyril Suk, neuvedl.

Mladá Boleslav chyby přiznala

Situační zprávu, ve které kluby uvádějí stav svých závazků po lhůtě splatnosti ke 30. dubnu daného roku, předkládají v rámci licenčního řízení v květnu. Do 31. srpna pak musí všechny dluhy vůči hokejovým subjektům uhradit a písemně o tom informovat APK LH do 5. září. Kontrola údajů, které kluby předložily, se letos prováděla poprvé.

Zástupci Mladé Boleslavi, kteří již pět ze šesti závazků uhradili, chyby přiznali. "Nenazval bych to přímo chybou, spíše podceněním závažnosti situace. Ve chvíli, kdy se ohlásí kontrola a nejsou k dispozici připravené všechny potřebné dokumenty, je to špatně," uvedl nový ředitel klubu Václav Hořejší, který do funkce nastoupil v 6. prosince.

Jeho pohled na věc sdílí i majitel klubu Jan Plachý. Také podle něho se jednalo o nezvládnutou administrativu, nikoliv o podvod. "Je to bordel u nás v klubu. Nepředali jsme doklady tak, jak jsme měli. A místo toho, abychom všechno za dva dny doplnili, jsme se na to vyprdli," přiznal Plachý.

Mladá Boleslav v letošní sezoně řeší už druhý problém. Kvůli chybě v registraci hráčů přišel klub o 22 bodů a propadl se na poslední místo v tabulce, kterému mu patří i v současnosti. Mladoboleslavští se však stejně jako Plzeň, jež chybovala obdobně, proti trestu odvolala.

Reklama

Související témata: