Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic deklasovali Slavii, jsou opět v čele extraligy

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic deklasovali v 31. kole extraligy Slavii 7:1 a před reprezentační přestávkou se vyšvihli opět do čela soutěže. Domácí měli celý zápas jasně v moci: čtyři góly nastříleli z přesilovek, dvakrát se trefil Viktor Ujčík, jehož řada pražského soupeře srazila čtyřmi zásahy. Vítkovice nad Slavií vyhrály i třetí vzájemný souboj sezony.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Autor dvou gólů Vítkovic Viktor Ujčík se raduje s fanoušky.

Článek

Slavia nepotvrdila vzestup formy. Ve Vítkovicích byla od začátku pod tlakem a Kopřivu už v úvodní pětiminutovce procvičili nebezpečnými pokusy Strapáč s Hunou. Nevyužité šance však domácí nebolely, dnes jim na soupeře stačily účinné přesilovky.

Do vedení se domácí dostali ve 14. minutě: Trnka ranou od modré čáry nastřelil v chumlu před brankou Pohla, od jehož těla puk zamířil za brankovou čáru. Hosté mohli kontrovat Pospíšilem, jeho dorážku však zmařil Málek.

Jestliže první trefa byla i dílem náhody, druhým gólem domácí potěšili hokejové fajnšmekry. Další přesilu totiž zužitkoval po hladkém průniku středním pásmem Vrána, který nezaváhal švihem nad Kopřivovu lapačku.

Vítkovice herně vládly i v prostředním dějství. Nerozhodil je ani kontaktní gól Micky z 27. minuty, když na dva pokusy protlačil z brankoviště puk za Málka.

Domácí soupeře přehrávali lepším pohybem, kombinací i tahem na bránu. Druhá část byla hlavně partem řady Szturc, Ujčík, Tomas. Dvougólový náskok Ostravanům vrátil v polovině utkání Szturc, jenž po úniku Tomase dorazil kotouč do odkryté klece.

Stejný útok při dalším střídání zařídil i čtvrtý gól, když Ujčík vydoloval zpod Kopřivy vypadnuvší puk, objel branku a zasunul ho z opačné strany za čáru. V 38. minuty hostům navíc ujel Tomas a po faulu Kadlece bezpečně proměnil trestné střílení. Zvýšená nervozita pak vyústila v bitku, kdy do sebe pěstmi bušili Vrána, Trnka, Ujčík, Vašíček, Micka a Doležal.

Domácí po ní hráli pětiminutovou přesilovku a zápas mohli v poklidu dovést k vítězství. Tu vylepšil šestým gólem při hře pět na tři znovu Ujčík a zaookrouhlil svůj letošní střelecký účet na deset zásahů.

Pražané v závěru výsledek ani nezkorigovali. Nevyužili dvojnásobnou přesilovku a jedinou velkou šanci lapil Doležalovi Málek. Těsně před koncem inkasovali ještě posedmé, když Huna zblízka znovu přesně dorážel vyraženou ránu Barinky.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Branky: 14. Pohl (Trnka, Vrána), 18. Vrána (Punčochář, Pohl), 30. Szturc (Tomas), 33. Ujčík, 39. Tomas z tr. střílení, 53. Ujčík (Barinka), 59. Huna (Barinka, Malík) - 27. Micka (P. Jelínek). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:12, navíc Vašíček 5 min. a do konce utkání, Kadlec (oba Slavia) do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 3340.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Strapáč - Svačina, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Ujčík, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Slavia: M. Kopřiva (41. Furch) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Benda, Tomica - Krenželok, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice