Hlavní obsah

Pardubice finančně nepodpoří hokejový zápas pod širým nebem

PARDUBICE

Pardubická radnice nehodlá finančně přispět na lednový zápas hokejové extraligy, v němž se domácí klub Eaton utká pod širým nebem s Kometou Brno. Pokud akce skončí ve ztrátě, město na ni možná přidá. Na konferenci o sportu v krajském městě to dnes řekl náměstek primátorky František Brendl (Pardubáci).

Foto: www.hcpce.cz

Logo venkovního zápasu Pardubic s Kometou Brno.

Článek

"Město už částečně tuto akci podporuje, nabídlo zdarma pozemky do pronájmu. Organizátorům pomáhají akciové společnosti města. Jinak počkáme na výsledek celé akce," řekl Brendl.

Zápas přijde na zhruba 15 milionů korun. Hokejový klub musí plochodrážní areál ve Svítkově upravit. V současnosti tam roste obří tribuna a upravuje se plocha pro kluziště. Na zápas může dorazit až 25.000 diváků.

"Doufám, že fanoušci klubů nás nezklamou, vytvoří úžasnou atmosféru. Bude to sportovní zážitek, který Pardubice neměly 60 let," řekl generální manažer hokejového klubu Zbyněk Kusý.

Kusý nesouhlasil s názory, že lístky na zápas jsou předražené. Na srovnatelné akce jsou podle něj ceny obdobné. Vstupenka k stání stojí například 500 korun, lepší místa o 100 až 150 korun víc. Nejvíc míst k sezení bude za 900 korun, dostatečný výhled si fanoušci mohou zaplatit za 1500 až 5000 korun.

"My jsme se snažili snížit vstupné na minimum. Udělali jsme si přehled vstupů na jiné akce. Na Zlatou přilbu stojí 800 korun, nejlacinější 250 korun," řekl Kusý, který věří, že pokud měly zápasy pod širým nebem úspěch v Rusku nebo Švýcarsku, Pardubice na tom bude stejně.

Zápas se uskuteční 2. ledna. V 10:00 začne zápas hokejových legend, od 12:30 nastoupí na led hráči Pardubic a Brna. Přenos ze zápasu 36. kola extraligy bude vysílat sportovní kanál České televize.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice