Hlavní obsah

Musíme si pomoci sami, říká boleslavský kapitán Divíšek

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavští hokejisté ukončili dlouhé čekání na tříbodovou výhru v extralize. Dočkali se jí možná trochu nečekaně na ledě Litvínova, který hájí postavení v elitní desítce tabulky. Kapitán Středočechů Tomáš Divíšek tak mohl být spokojen s vítězstvím 5:3, i když si uvědomuje, že situace jeho mužstva není stále dobrá, protože Boleslav pořád figuruje na posledním místě tabulky.

Foto: Josef Pešout

Tomáš Divíšek

Článek

Vyhráli jste v Litvínově, jehož bývalý generální manažer Václav Hořejší je od poloviny prosince ředitelem BK Boleslav. Motivoval vás nějak proti „svému“ dřívějšímu klubu?

Nabudil nás tím, že za vítězství slíbil jako prémii prase. S taktikou nám neradil, byť litvínovský celek velmi dobře zná. Připravili nás hlavně trenéři. Přesto panu Hořejšímu za jeho přístup k mužstvu děkujeme, ale šlo nám především o body. Myslím, že jsme byli o něco lepší než soupeř, hlavně v předbrankovém prostoru. A podržel nás brankář Schwarz.

Pořád se táhne kauza s odpočtem dvaadvaceti bodů pro Boleslav. Jak to vnímáte?

S tím, že nám je někdo vrátí, už nepočítáme. Boleslavi nikdo z ligy nepomůže, to můžeme jen my sami.

Jaká je atmosféra v kabině?

S kluky jsme dobře potrénovali a sedli jsme si v kabině, abychom všechno probrali. Prostě jsme na dně, že na tom hůř už být nemůžeme. Nemáme co ztratit. Pojďme hrát dobrý hokej, to je naše krédo. Ale po jednom vítězství nelze jásat. Musíme vyhrát aspoň třikrát za sebou, aby nám naskakovaly body na kontě.

Do týmu nedávno přišli jako posily slovenštíhráči Mikuš a Štefanka. Jak se jeví?

Jsou to dobří hokejisté, jaké potřebujeme. Štefanku známe z Vítkovic i dalších klubů. Mikuš je výborný bek na modré čáře. V Litvínově dal gól. Každý takový hráč je pro nás přínosem.

Máte ještě marodku?

Jsou na ní hlavně Žabka a Matějovský. Tedy zkušení borci, na jejichž návrat do sestavy čekáme.

V extralize hrajete další zápas až 28. prosince. Je pro vás výhodou, že nemusíte nastoupit do utkání jako většina ostatních klubů už 26. prosince?

Určitě. Máme tři dny úplného volna, což jsem neměl na vánoce hrozně dlouho. Uděláme si pohodu. Zpočátku budu u rodičů v Mostě, a pak se přesunu domů do Pardubic.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice