Hlavní obsah

Pár měsíců v Rusku bylo dobrou zkušeností, tvrdí boleslavský obránce Mikuš

MLADÁ BOLESLAV

Dres už třetího klubu ve třetí soutěži během deseti měsíců momentálně obléká slovenský hokejový obránce Peter Mikuš. Na jaře se radoval v barvách Košic z mistrovského titulu ve slovenské extralize, letošní sezónu zahájil coby hráč ruského Nižněkamsku v Kontinentální hokejové lize a od prosince je oporou zadních řad Mladé Boleslavi v české extralize. A v ní si připsal i první vstřelený gól, když se ve středu podílel na vítězství Středočechů 5:3 v Litvínově.

Článek

„Pocházím z Trenčína, kde jsem začínal v tamní Dukle. Poté jsem šel do Žiliny, pak do Košic, do Ruska a nyní jsem v Čechách,“ shrnul v kostce svoji kariéru 25letý bek. „V Rusku jsem poznal v hokeji velký tlak vůči cizincům. Když se nevydaří pár zápasů, hráč může skončit na tribuně. Ale nelituji toho. Byla to pro mě velká zkušenost. V Nižněkamsku jsem zažil českého útočníka Pavla Brendla a po mém odchodu do týmu přišel Libor Pivko z Pardubic. Co se týče podmínek, je to klub na vysoké úrovni,“ bilancuje ruskou štaci Mikuš.

V Boleslavi se potkal se slovenským asistentem trenéra Vladimírem Hiadlovským. „Trénoval mě v mládežnických týmech i v mužích Trenčína. A znal mě i hlavní trenér Miloš Holaň z doby, kdy jsem hrál na Slovensku a on tam trénoval Zvolen. V Boleslavi působí hodně slovenských hráčů a tým mě přijal v pohodě. Lídrem v kabině je kapitán Tomáš Divíšek,“ připomněl obránce, který při zápase v Litvínově nastoupil v obraně s Petrem Chaloupkou.

"Pokusíme se vyhnout baráži"

To, že Boleslav je na dně tabulky, ho neodradilo. „Pokusíme se vyhnout baráži o udržení. Do konce sezóny zbývá ještě hodně kol a naším jediným cílem je dostat pod sebe Kladno. Budeme s ním hrát včetně skupiny play-out ještě pětkrát. Když budeme bojovat jeden za druhého, dalo by se třinácté místo uhrát,“ nastínil jasné plány slovenský reprezentant, který ve druhé polovině prosince hrál za svůj národní tým na turnaji ve Švýcarsku.

„Střetli jsme se s Běloruskem a Dánskem. Moc si vážím šance, kterou mi dal trenér Hanlon. Při nominaci na mistrovství světa, které se hraje u nás na Slovensku, bude obrovská konkurence. Trenér bude mít na výběr hráče z NHL i Ruska, takže si moc nadějí nedávám. Ale jsem vděčný za každý start v reprezentaci, byť je to jen v přípravě,“ dodal Mikuš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice