Hlavní obsah

V boji o druhé místo zvítězil Třinec na ledě Liberce 3:2

LIBEREC

Hokejisté Třince zvítězili v duelu 36. kola extraligy, který byl zároveň přímým soubojem o průběžnou druhou příčku, na ledě Liberce 3:2. Oceláři vedli pod Ještědem již 3:0, i přes finiš Bílých Tygrů tři body nakonec uhájili. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě útočník Erik Hrňa.

Článek

Boj o druhé místo začali lépe domácí, kteří si hned v první minutě připsali velkou šanci, ale Nedvěd nevyzrál z dorážky na třineckého brankáře Vojtka. Hosté kontrovali akcí, jež vedla k prvnímu gólu. Peterek obkroužil domácí klec, našel volného Adamského a ten ranou švihem překonal Vošvrdu. Tygři po inkasovaném gólu přidali, ale branka padla opět na druhé straně. Z trestné lavice se vracející Bonk nabil Hudcovi, jenž zvýšil.

Po dvou rychle inkasovaných brankách se domácí trenéři rozhodli pro změnu a vystřídali mladého Vošvrdu zkušenějším Pincem. Ve 12. minutě mohli Severočeši snížit, ale Hudcova tečovaná střela skončila na tyči. O pár minut později krásně našel Trončinský volného Duška, jenž ovšem poloodkrytou branku netrefil. Těsně před přestávkou se málem domácí dočkali, jenže Vak z dobré pozici pálil pouze do tyče Vojtkovy branky.

Ze druhého dějství uběhly pouze dvě minuty a kotouč potřetí v zápase skončil na tyčce třinecké branky. Domácí i přes značnou smůlu v zakončení nepolevovali v náporu a dále zaměstnávali brankáře hostí, jenž si poradil s pohotovým pokusem Vaka i dorážkou Klimenty. V 28. minutě ovšem bylo pro domácí ještě hůře, když agilní Adamský našel před brankou nekompromisně zakončujícího Hrňu.

O pár chvil později mohli hosté definitivně srazit Bílé Tygry do kolen, ale Pinc efektivně lapačkou vychytal Zagrapana. Liberečtí v dalším vývoji třetiny stále naráželi na připraveného Vojtka, který dával vzpomenout na první utkání v této sezoně v Tipsport aréně, kdy vychytal všechny domácí střelce. Když v závěru třetiny neuspěl ve velké šanci Vantuch, odcházeli hosté do kabin s tříbrankovým vedením.

Na začátku třetího dějství se domácí konečně dočkali. Špaček v oslabení našel unikajícího Ondřeje, jenž bekhendem našel skulinku pod horní tyčkou Vojtkovy branky. Vstřelená branka nalila domácím novou víru v otočení zápasu a ještě zvýšili aktivitu před hostující brankou. Těsně před polovinou třetí třetiny se také jejich aktivita přetavila v druhou branku, když Podkonický tvrdou ranou snížil na 2:3.

Třinečtí po inkasované brance přidali a občas také ohrozili Pince, ale McGregor a po něm ani Bonk nedokázali definitivně rozhodnout o třech bodech pro svůj tým. Domácí však v závěru i přes tlak při hře bez gólmana nedokázali dostat puk do třinecké branky potřetí a vynutit si prodloužení.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 43. Ondřej (Špaček), 49. Podkonický (Derner) - 4. Adamský (Peterek), 8. Hudec (Bonk, Krajíček), 28. Hrňa (Adamský). Rozhodčí: Pešina, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:9. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5668.
Liberec: Vošvrda (9. Pinc) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Vantuch - Ondřej, Plodek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Lojek, Hudec, Zíb, Štach, Richter, Hrabal - M. Růžička, Polanský, D. Květoň - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Peterek, Hrňa - Mičulka, Zagrapan, Ostřížek. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice