Hlavní obsah

Hokejová Slavia opět vyhrála doma a už je šestá, Budějovice uspěly v nájezdech

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie ve čtvrteční předehrávce 38. kola extraligy porazili doma Mladou Boleslav 5:2 a poskočili už na šestou příčku zajišťující přímý postup do play-off. Pomohl jí k tomu i výsledek další předehrávky, v níž České Budějovice vyhrály v Karlových Varech až po samostatných nájezdech 3:2. Mladá Boleslav zůstává s 19 body beznadějně poslední. Jihočeši jsou s bodovou ztrátou sedmí, osmé Karlovy Vary zaostávají o další dva body.

Foto: Roman Vondruš, ČTK

Brankář Miroslav Kopřiva ze Slavie inkasoval gól od Tomáše Divíška z Mladé Boleslavi. Nakonec se z vítězství ale radovali slávisté.

Článek

Slávistům se podařilo prodloužit úspěšnou domácí sérii, když zaznamenali osmou výhru z posledních devíti utkání. Naposledy však prohráli v Třinci a jejich soupeř z Mladé Boleslavi zase utrpěl debakl s Vítkovicemi. Lepší vstup do čtvrtečního utkání měli domácí, kteří po první třetině zásluhou Doležala a Bendy vedli 2:0.

Jenže svěřence kouče Vladimíra Růžičky hosté zaskočili v úvodu druhé části, když během tří minut dokázali srovnat na 2:2. Slavia ale ještě do konce druhé třetiny strhla vedení na svoji stranu a vítězství v závěrečné části definitivně potvrdil Vondrka a Micka gólem do prázdné brány.

Vzájemné souboje Karlových Varů s Českými Budějovicemi bývají hodně vyrovnané a stejně tomu bylo i ve čtvrtek. Johočeši vzájemný zápas sice popáté za sebou vyhráli, ale počtvrté to bylo po nájezdech.

Domácí Západočeši, kteří nastoupili s hodně kombinovanou sestavou, dvakrát vedli po brance Kumstáta a Klímy, ale Jihočeši pokaždé dokázali srovnat. Poprvé se to Ptáčkovi podařilo dokonce v poslední sekundě první třetiny.

Stav utkání, které pro tresty do konce zápasu nedohráli domácí Gřegořek a Kumstát, srovnal na začátku třetí části Gulaš. Další gól v normální hrací době nepadl, přestože hosté měli v závěru možnost pětiminutové přesilovky. Tu dohrávali Budějovičtí v prodloužení, ale využít ji nedokázali.

Ani prodloužení zápas nerozhodlo, v samostaných nájezdech tentokrát domácím nevyšel tah s nasazením brankáře Sáblíka. Domácí střelci se při penlatách neprosadili, zatímco hosté se trefili dvakrát, rozhodující nájezd pak proměnil Pletka.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice