Hlavní obsah

Střelec Balaštík pomohl Zlínu vyhrát na ledě Pardubic 4:2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic prohráli ve 38. kole extraligy se Zlínem 2:4. Berani uspěli v přímém souboji o průběžné čtvrté místo i díky dvěma trefám útočníka Jaroslava Balaštíka, jenž pokořil metu 250 nastřílených branek v součtu v nejvyšší soutěži a v reprezentaci a stal se 58. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. O výsledku prakticky rozhodl úsek 34 vteřin na přelomu 44. a 45. minuty, kdy hosté ze stavu 1:1 získali dvoubrankový náskok.

Článek

Zlín začal překvapivě velmi aktivně a protože ani domácí nechtěli zůstat pozadu, hrál se od úvodní minuty rychlý a bojovný hokej. Hosté měli v úvodu výhodu početní převahy, ale Nakládalovo vyloučení nepotrestali. Stejně se vedlo i Eatonu, který si ve 15. minutě krátce zahrál i v pěti proti třem. Do první vyložené šance se dostali domácí ve 13. minutě, ale Somík nevyužil ideální přihrávku Kaberleho.

Pardubičtí v úvodní třetině víc zaměstnávali Dubu, který měl o osm zásahů víc než domácí Růžička. Nejblíže ke gólu měli domácí ve 14. minutě, kdy Nakládal trefil pravou tyčku. Hosté se k nejvážnějšímu ohrožení domácí klece dostali těsně před první přestávkou, ale Leška šanci nevyužil.

Skóre tak nakonec otevřeli Zlínští ve 23. minutě, když v početní výhodě zůstal před Růžičkou nekrytý Balaštík a pohodlně skóroval. Domácí mohli srovnat při dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ty ale byly bezzubé, Berani se pohodlně ubránili a Duba prakticky nemusel zasahovat.

Proti úvodní třetině měla tato fáze zápasu volnější tempo, ale o to víc se bojovalo. Ve 33. minutě po Zohornově přihrávce Kousal trefil jen Dubu. Vzápětí na druhé straně neuspěl Rachůnek, ač stál sám před Růžičkou. Výkon domácích srážely tragicky hrané přesilovky; Pardubičtí se v nich doslova trápili a nedokázali si poradit s pečlivě hrající obranou soupeře.

Do třetí třetiny vstupovali domácí v další početní výhodě, když tři vteřiny před druhou pauzou byl podruhé v utkání vyloučen Balán, a při ní se přece jen dočkali vyrovnání. Postaral se o něj nejlepší kanonýr Eatonu Bartek po spolupráci se Somíkem. Jenže zlínská odpověď přišla záhy. Ve 43. minutě chybovala domácí obrana a zcela volný Rachůnek poslal hosty do znovu vedení. A o půlminutku nato zasadil Zlín domácím další ránu, když se trefil Kubiš a hosté vedli již 3:1.

Následující minuty byly ve znamení vyloučení na obou stranách, ale žádný tým z toho neprofitoval. Gólově uhodilo až v 54. minutě a opět inkasovali domácí. Podruhé v utkání se prosadil Balaštík a srazil veškeré snahy Eatonu na zvrat. Nic na tom nezměnil ani gól Starého v 57. minutě. Dvě a půl minuty před koncem třetiny domácí začali hrát bez brankáře, když byl vyloučen zlínský Sivák, k ničemu to ale nevedlo, hosté se ubránili.

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 42. Bartek (Somík), 57. Starý (Nahodil) - 23. Balaštík (Leška), 44. Rachůnek (Důras), 45. Kubiš (T. Sýkora, Grof), 54. Balaštík (Linhart). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kalivoda, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 8544.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Kolář II, Mezei, Píša, Kočí, Jillson - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Špirko, Starý - Zohorna, Rákos, Kousal - Pineault, Radil, Buchtele - od 55. navíc Nahodil. Trenéři: Jandač a Hynek.
Zlín: Duba - Míka, Bořuta, Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Roman Vlach, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice