Hlavní obsah

Liberec porazil Litvínov 6:3 a dotáhl se bodově na druhý Třinec

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 38. kole extraligy Litvínov 6:3 a díky tříbodovému zisku se v průběžné tabulce bodově dotáhli na druhý Třinec. Bílí Tygři se radovali v severočeském derby i díky dvěma gólům slovenského forvarda Milana Bartoviče, jenž se do klubu vrátil na začátku týdne z ruského Atlantu Mytišči.

Článek

Liberečtí na hosty vlétli a už v druhé minutě se radovali z první branky. Švarný zachyboval před modrou čárou a navrátilec v libereckém dresu Bartovič střelou švihem překonal gólmana Hübla. Litvínovské jako by inkasovaná branka probrala a začali se více tlačit před domácího brankáře. V sedmé minutě našel krásně Majdan volného Černoška, jenž ovšem svůj střelecký pokus poslal pouze do připraveného Pince.

O chvíli později už byli hosté úspěšní. Kubinčák se po individuální akci prosadil před Pincem, kterému obrana moc nepomohla. Tlak hostí pokračoval i dalších minutách, ale Viktor Hübl ani Kracík ve svých šancí neuspěli. V závěru třetiny domácí ožili a svého soupeře zatlačili v jeho obranném pásmu. Výsledkem byla krásná akce Duška, jenž našel zcela volného Bartoviče, který si v jasné pozici připsal druhou branku v utkání.

Domácí do druhé třetiny vstoupili podobně jako do té první. Uplynuly necelé dvě minuty a liberečtí fanoušci se mohli radovat ze třetí branky. Hořava využil chyby hostující obrany, poslal puk volnému Klimentovi a ten střelou bez přípravy překonal Hübla. Hosté nesložili zbraně a dále častovali domácího brankáře střeleckými pokusy.

Kubinčák ve slibné šanci ale svou druhou branku v zápase nepřidal. Domácí kontrovali přesnou střelou Čakajíka z přesilové hry, díky které odskočili Ocelářům na rozdíl tří branek. V brance Litvínova následně Franěk nahradil Hübla. Hostům čtvrtá branka vzala vítr z plachet a začali kupit chybu za chybou, Liberečtí však do konce třetiny další trefu nepřidali.

Vstup do třetího dějství se nesl ve snažení hostů o kontaktní branku, ale Pinc svůj tým v řadě ošemetných situací podržel. Ujala se až akce z přesilové hry, kdy Viktor Hübl našel u tyče volného Janského, jenž zametl puk za Pincova záda. Radost z branky však hostům dlouho nevydržela.

Kubát chyboval ve svém obranném pásmu, čehož využil Dušek střelou do protipohybu Fraňka. Domácí pátý gól definitivně uklidnil a zápas se dohrával zcela v jejich režii, z čehož pramenila šestá branka v litvínovské síti z hole Nedvěda. V závěru Litvínovští pouze korigovali.

Bílí Tygři Liberec - HC Benzina Litvínov 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Bartovič (Pavlů), 20. Bartovič (Dušek, Podkonický), 22. Klimenta (M. Hořava, Vak), 29. Čakajík (Nedvěd, Kudrna), 50. Dušek (Kudrna, Nedvěd), 55. Nedvěd (Trončinský) - 9. Kubinčák (Kracík), 49. Jánský (V. Hübl), 58. Gerhát (Stříteský). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:5, navíc Výtisk (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5421.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Bartovič - Ondřej, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Litvínov: J. Hübl (29. Franěk) - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Švarný, Skuhrovec (8. Gula) - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Černý, Kracík, Jenáček - Kubinčák, Vopat, Bojer - Majdan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: