Hlavní obsah

Zlínský Balaštík se dočkal, vstoupil do Klubu hokejových střelců

PARDUBICE

Kapitán zlínských hokejistů Jaroslav Balaštík vstoupil dvěma trefami na ledě Pardubic do Klubu hokejových střelců deníku Sport. V extralize nastřílel jednatřicetiletý kanonýr 234 branek a dalších 16 přidal v dresu českého národního týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost zlínského Jaroslava Balaštíka

Článek

"Tušil jsem, že ten dnešní scénář je ideální. Když jsem ve druhé třetině dal první branku, tak už to bylo na dostřel. A jsem rád, že se to čekání neoddalovalo a přišel i ten jubilejní, dvousetpadesátý gól," řekl spokojeně Balaštík po utkání novinářům.

Jeho první dnešní zásah do černého sváděl k myšlence, že by mu spoluhráči mohli více nahrávat, aby jubilejní trefa přišla co nejdřív. Sám ale něco takového nepřipouští. "Kluci to sice podvědomě cítili, párkrát se o tom psalo, ale myslím si, že oni mě nahrávali celý život, na tom se dnes nic nezměnilo. Samozřejmě jsem rád a jejich díl na tom je obrovský," děkoval spoluhráčům Balaštík.

Když se povede vstřelit tak významný gól, má jeho autor velkou radost, ale vzpomene si ještě na jiný, který byl pro něho podobně významný? "Vybavuji si ten první extraligový, který jsem dal na Slavii ještě v Edenu brankáři Blažkovi, takže ten první. A určitě nikdy nezapomenu na ten dnešní dvěstěpadesátý. Je to slušné číslo a jsem samozřejmě rád, že se mi to podařilo," pochvaloval si Balaštík.

Ve zlínské kabině bylo po zápase veselo nejen proto, že se vyhrálo. Zdálo se, že toho Berani slavili víc. "No veselo bylo, to jo. Trenér oficiálně vyhlásil, že se mi podařilo dát 250. gól a že Martin Hamrlík odehrál 825. zápas v dresu Zlína, čímž překonal Míru Okála. To byly takové dva milníky, na které upozornil a připomněl je. Radost bylo o to větší, že jsme vyhráli," přiblížil jubilant Balaštík.

Na oslavné šampaňské však nedošlo a nepočítal s ním ani po cestě domů. Důvodem je náročný extraligový program a také fakt, že on sám má ve Zlíně u stadionu zaparkované auto, tak aby se mohl dostat domů.

Balaštík měl radost i z toho, že jubilejní gól byl pohledný a nešlo o žádnou "šmudlu".

"Podařil se, protože já většinou dávám takové ušmudlané z brankoviště. Petr Leška měl jen připomínku, že to na ten dvoustýpadesátý nenahrával on, ale Tomáš Linhart, trošku se mu to nelíbilo. Já myslím, že to od něj bylo s nadsázkou. On má ale na tom, že jsem se dostal tak daleko, velký podíl, protože on mi nahrával určitě nejvíc, i když to přesné číslo nevím. To byste mohli zjistit vy novináři," smál se Balaštík.

Sám se pokusil alespoň o hrubý odhad. "Přemýšlel jsem nad tím, možná kolem stopadesáti to bude," tipoval Balaštík. "A navíc je Petr dalším čekatelem na tu jubilejní trefu, možná mu chybí nějakých devět branek," připomněl Balaštík.

Leška byl symbolicky také tím, kdo dojel pro puk, který skončil při 250. Balaštíkově gólu v brance Martina Růžičky, a předal ho šťastnému střelci. Připsal si tak alespoň symbolickou asistenci.

Reklama

Související témata: