Hlavní obsah

Vítkovice prohrály, Třinci pomohla k výhře nad Brnem i sprška plyšáků

PRAHA

Další pokračování dostihů v čele tabulky, ale i souboj na jejím konci. To přineslo 40. kolo hokejové Tipsport extraligy. Vedoucí Vítkovice dostaly výprask 6:1 v Českých Budějovicích a tak jejich zaváhání využil Třinec. Oceláři porazili na domácím ledě Kometu Brno 6:4 a jsou novým lídrem soutěže. V přímém boji týmů ze dna tabulky uspělo Kladno v Mladé Boleslavi, když vyhrálo 4:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký brankář Martin Vojtek (vlevo) padá po ataku Radka Procházky z Brna.

Článek

Třinec minulý týden smetl vedoucí Vítkovice a proti Brnu byl výrazným favoritem. Jenže hostující Radim Hruška dvěma góly v první třetině nepotěšil domácí fanoušky, kteří čekali na první trefu domácích, aby mohli na led naházet plyšáky pro charitu. Dočkali se na začátku druhé třetiny, kdy skóroval Peterek, pak se skóre začalo přelévat z jedné strany na druhou. Pět minut před koncem nakonec vstřelil vítězný gól David Květoň, Kometa nevyhrála v základní hrací době už 11 kol.

Hokejový útočník David Květoň s plyšáky od fanoušků Třincefoto: ČTK/Jaroslav Ožana

České Budějovice dokázaly vyhrát pět z posledních šesti utkání a dobrou formu předvedli i proti vedoucím Vítkovicím. Na úvodní gól Kašpaříka ještě dokázal odpovědět Ujčík, ale poté už padaly góly jen do hostující branky. Michal Mikeska, Jiří Šimánek, Milan Gulaš, a Lukáš Květoň si shodně připsali po gólu a asistenci.

Pražská Slavia si dokázala odvézt dva body z Litvínova po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Na začátku třetí třetiny dostal Miroslav Třetina hosty poprvé do vedení, ale Juraj Majdan už za šest minut vyrovnal. V prodloužení pálil těsně vedle domácí Černý, jeho spoluhráči pak v nájezdech brankáře Kopřivu nedokázali překonat.

V Mladé Boleslavi se proti sobě postavily dva nejhorší týmy soutěže, přičemž gólový účet otevřelo hostující Kladno. Domácí sice dokázali skóre otočit a ještě na konci druhé třetiny vedli, ale nakonec důležitý zápas pro očekávanou skupinu o udržení ztratili. Na konci druhé třetiny vyrovnával Kuchler a vítěznou trefu zaznamenal ve třetí třetině Jiří Bicek.

Milan Mikulík z Mladé Boleslavi najíždí na kladenského brankáře Martina Faltera.foto: Právo/Milan Malíček

Karlovy Vary vedly po polovině západočeského derby nad Plzní 2:1, jenže Hanzlík ještě ve druhé třetině vyrovnal. Další obránce Benák pak dostal ve třetí části hosty podruhé do vedení a hráčům Energie se už vyrovnat nepodařilo. Za špatné registrace potrestaná Plzeň nyní ztrácí na desátou příčku zaručující play-off už jen pět bodů.

Liberec vyšel naposledy v Českých Budějovicích gólově naprázdno, ale před vlastními fanoušky si to v zápase se Zlínem dokonale vynahradil. V zápase plném zvratů padlo celkem dvanáct branek, přičemž sedm jich skončilo v hostující brance. Dvakrát se trefili hned tři hráči - Jaroslav Kudrna, Milan Bartovič, a Petr Nedvěd.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo:
Třinec - Brno 6:4on-line
Branky: 22. Peterek, 25. Varaďa, 43. Bonk, 44. Hrňa, 55. D. Květoň, 60. Krajíček - 1., 19. a 48. R. Hruška, 30. Veselý.
Č. Budějovice - Vítkovice 6:1on-line
Branky: 2. Kašpařík, 16. Mikeska, 26. Šimánek, 32. Mertl, 39. L. Květoň, 46. Gulaš - 8. Ujčík.
Litvínov - Slavia 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 20. Švarný, 48. Majdan - 25. Tomica, 42. Třetina, rozh. nájezd T. Svoboda.
Ml. Boleslav - Kladno 3:4on-line
Branky: 13. Tvrdík, 14. Mikulík, 37. Bahenský - 7. Kameš, 21. Kalla, 40. Kuchler, 47. Bicek.
Karlovy Vary - Plzeň 2:3on-line
Branky: 31. Kumstát, 33. Nosek - 27. Kovář, 37. Hanzlík, 47. Benák.
Liberec - Zlín 7:5on-line
Branky: 3. a 58. Kudrna, 42. a 56. Bartovič, 42. a 59. P. Nedvěd, 30. Víšek - 18. T. Sýkora, 24. Vlach, 34. Důras, 44. I. Rachůnek, 59. P. Holík.
Předehráno: Sparta - Pardubice 2:0

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice