Hlavní obsah

Charitativní akce v Třinci - diváci zaházeli led stovkami plyšáků

TŘINEC

Neobvyklá charitativní akce vyplnila průběh extraligového zápasu mezi hokejisty Třince a Brna. Diváci po prvním gólu Ocelářů ve 22. minutě zaházeli led stovkami plyšových hraček, které poputují do dětských center Čtyřlístek v Havířově a Opavě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince sbírají plyšáky od svých fanoušků

Článek

Třinecký klub čerpal inspiraci ze zámoří, podobnou akci v českých končinách však už v minulé sezóně zorganizoval Liberec. Stovky plyšáků se na led Werk Arény snesly ve 22. minutě po gólu Jana Peterka a úklid hrací plochy zabral rovných osm minut.

Počet plyšových předmětů šel možná do tisíců. Když třinečtí hokejisté viděli, jak s přívalem na kluzišti marně bojují malí odklízeči sněhu, hračky do igelitových pytlů začali nakládat sami. "Když jsme viděli, kolik toho je, zapojili jsme se do toho úklidu všichni. Kdybychom to nechali na těch dětech, uklízelo by se to asi ještě teďka," řekl Peterek.

Třinečtí hokejisté pomáhají uklízet plyšáky, které na led naházeli třinečtí fanoušci po úvodní brance Ocelářů.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Neplánovaná prodleva prospěla Ocelářům. Ti brzy po znovuzahájení hry vyrovnali na 2:2. "Mohlo to být tak i tak, ale dali jsme druhý gól, takže to pomohlo nám," usmál se Peterek.

Pár hokejistů Komety se po záplavě plyšáků z tribun tvářilo kysele, vyčítavě se směrem k hlavním rozhodčím díval hlavně brankář Jiří Trvaj. "Asi tolik plyšáků ještě nikdy neviděl," vtipkoval Peterek.

Hokejový útočník David Květoň s plyšáky od fanoušků Třincefoto: ČTK/Jaroslav Ožana

Brněnský kanonýr a autor hattricku Radim Hruška se však přikláněl na stranu názoru, že přerušení mohlo více ublížit soupeři. "Možná to měla být výhoda pro nás. Dostali jsme gól, mohli jsme si odpočinout, ale nepomohlo to. Spíše to mohlo uškodit domácím," řekl Hruška.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice