Hlavní obsah

Hokejová Sparta ulovila Bartečka

PRAHA

Útočnou vozbu hokejové Sparty posílí slovenský křídelník Luboš Bartečko. Mistr světa z roku 2002 v Göteborgu byl i v hledáčku finských, švédských a ruských klubů, nakonec přetahovanou o cennou zahraniční akvizici vyhrál tým z Holešovic. Bartečko má za sebou pět sezón v NHL, ovšem s Los Angeles se nedohodl na nové smlouvě.

Článek

Sedmadvacetiletý Slovák se dohodl na spolupráci do konce sezóny s následnou roční opcí. "Jsme dohodnuti, Luboš by měl přiletět v pátek," řekl ČTK šéf týmu Luboš Koželuh. Bartečko je ve Spartě třetím cizincem, kvóta pro zahraniční hráče je tak vyčerpána. Ve Spartě už hrají Bartečkovi krajané útočník Gabriel Špilár a obránce Karol Sloboda.

Bartečko strávil první tři sezóny v zámoří v St. Louis, kde vytvořil společně s Handzušem a Demitrou údernou formaci, další dva roky pak působil v Atlantě. V základní části odehrál 257 zápasů s bilancí 46 gólů a 65 asistencí. V létě absolvoval téměř celý přípravný kemp s Kings, ale nabídku dvoucestné smlouvy nakonec neakceptoval.

První trénink s bronzovým celkem uplynulého extraligového ročníku by mohl stříbrný medailista z MS 2000 v Petrohradu a účastník olympijských her v Salt Lake City absolvovat již v pátek. "Uvidíme, jak na tom bude, protože teď nehrál. Byli bychom ale pochopitelně nejraději, aby nastoupil co nejdříve," dodal Koželuh. Pražanům chybělo v úterní dohrávce 14. kola proti Karlovým Varům hned sedm hráčů základního kádru, tým se potýká s rozsáhlou marodkou.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice