Hlavní obsah

České Budějovice porazily Slavii a jsou v tabulce šesté

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 42. kole extraligy Slavii 3:0 a posunuli se před pražský tým na šesté místo v tabulce. Jihočeši v úterý vstřelili všechny góly ve druhé třetině, brankář Jakub Kovář udržel počtvrté v sezóně čisté konto. Trenér hostů Vladimír Růžička dostal v průběhu zápasu trest do konce utkání za nesportovní chování.

Článek

Od prvního buly převládala bojovnost nad technikou a hokejovou krásou. Soupeři si navzájem téměř nic nedarovali a podle toho vypadaly i přesilové hry, kdy na trestné lavici seděli domácí Kašpařík nebo hostující Krenželok.

Obrana domácích se pořádně zapotila až v 15. minutě po střele Krenželoka a dorážce Sklenáře, o chvíli později vystrašil gólmana Kováře nevídanou bombou Svoboda. Na opačné straně se o zteč neúspěšně pokusili Martynek s Pletkou, nezdarem skončila i sólová jízda Mertla.

Při trestu domácího Nováka ve druhém dějství měli obrovskou šanci Třetina s Tomicou, ale Kovář bravurně zasáhl lapačkou. Brzy nato ve vlastním oslabení nabruslili pro puk do středního pásma Gulaš, přejel modrou čáru a střelou švihem přes slavistického obránce zajistil vedoucí gól.

Následnou sérii několika vyloučení na obou stranách stopnul Kašpařík, jenž rovnou z trestné lavice dosprintoval před branku Slavie a šikovně obhodil Furcha, který chytal místo nachlazené brankářské jedničky Kopřivy. Zvýšil tak vedení Jihočechů a zároveň ukončil trest hostujícího Žižky. Nedlouho před druhou sirénou využili domácí další přesilovku už po sedmi vteřinách, když zblízka pod horní tyčku skóroval Martynek.

Ve třetí dvacetiminutovce chyběl na střídačce Pražanů kouč Růžička, který si řečněním vysloužil trest do konce utkání. Slávisté i bez trenéra bojovali, agilní byla především dvojice Svoboda, Třetina. Ve vlastním oslabení jeli hosté tři na jednoho, ale Vašíček zbrkle volil střelu, na kterou Kovář bez problémů dosáhl.

Úpravu skóre nepřinesl ani zvýšený tlak při trestu Gulaše. Budějovičtí kontrolovali výsledek a přestože poslední půlminutu dohrávali v oslabení, změnu stavu již nepřipustili.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Gulaš (Langhammer), 29. Kašpařík (Mikeska), 38. Martynek (Vydarený). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc trenér Růžička st. (Slavia) do konce zápasu. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5603.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Podlešák - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný (31. Červený). Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík, Barák - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Pospíšil - Micka, Poletín, Holec - Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice