Hlavní obsah

Sedm výher v řadě? To nejsou zázraky, ale práce, tvrdí plzeňský Vlasák

LIBEREC

Vyšvihnou se hokejisté Liberce šestým vítězstvím na domácím ledě po sobě do čela tabulky extraligy, nebo se Plzni podaří vyhrát posedmé v řadě a upevnit si postavení v elitní desítce? To bylo hlavní motto atraktivní předehrávky 43. kola, v níž šlo zároveň o souboj dvou celků s aktuálně nejlepší formou. Byť domácí vedli, nakonec se radovali Západočeši, kteří třemi góly otočili vývoj zápasu. Vítěznou branku vstřelil Tomáš Vlasák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Vlasák vstřelil v utkání s Libercem rozdílovou branku.

Článek

„Musíme hlavně pochválit našeho gólmana Horčičku, který chytá neskutečně dobře a doslova nás drží. Dodává nám jistotu. Zaplaťpánbůh, že jsme utkání rozhodli ve druhé třetině v přesilovce. Pak jsme už soupeře do žádného tlaku nepustili. Zvládli jsme i závěr a vyšla nám i poslední minuta, kdy jsme skórovali do prázdné branky při liberecké power-play,“ oddechl si nejlepší střelec soutěže, pro něhož to byl už třiadvacátý gól v sezóně.

„Jsem rád za pozitivní statistiky, které v extralize každý sleduje. Ale prvořadým cílem není pro mě prvenství mezi kanonýry, hlavně chci přispět k týmovému úspěchu,“ komentoval svou bilanci.

V čem tkví současné kouzlo Plzně? „Nejsou to zázraky, ale výsledek tvrdé práce. Po výpadku s Mladou Boleslaví jsme začali hrát zodpovědně zezadu, prostě nám to vychází. Uděláme všechno pro to, abychom zůstali v desítce,“ tvrdil Vlasák. Navzdory vynikajícím výsledkům z poslední doby se Plzeňští nemíní uspokojit současnou pozicí v tabulce.

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje s brankářem Lubošem Horčičkou z vítězství.foto: ČTK/Radek Petrášek

„Předkolo play-off ještě nemáme jisté. To se ani náznakem říci nedá. Stejnou metu mají i další tři nebo čtyři mužstva. Ve hře je spousta bodů a náš náskok před jedenáctým místem není nijak velký. Klíčová bude už nedělní bitva v Litvínově. Musíme bojovat pořád nadoraz a věřit, že se nám to podaří. To se dozvíme 20. února,“ uvažoval útočník.

Hledají náhradu za Dudu

Plzni koncem ledna odejde útočník Duda, vracející se do Chomutova. „O tom, že mu končí hostování, víme po celou dobu, co je s námi. Hraje výborně, a snad mu to v těch zbývajících kolech v Plzni vydrží. Vedení klubu za něj shání náhradu a věřím, že nějaká kvalitní posila přijde,“ dodal Vlasák.

Radek Duda (vpravo) v objetí s Martinem Strakoufoto: Právo/Milan Malíček

Liberecký kapitán Petr Nedvěd sice dostal svůj tým do vedení, ale to bylo z domácí strany všechno. „Jak říkal Vlasák, rozhodla jedna plzeňská přesilovka. Oni je mají vynikající. Porážka mrzí o to víc, že se jednalo o jinak naprosto vyrovnané utkání,“ mínil střední útočník.

Zatímco v předešlých třech zápasech doma nastříleli Bílí Tygři dohromady osmnáct gólů, tentokrát v koncovce zklamali.

Reklama

Související témata: