Hlavní obsah

Brňané nestačili na Zlín, už pošesté na domácím ledě nebodovali

BRNO

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 43. kole extraligy v derby se Zlínem 2:4 a prodloužili tak výsledkovou krizi na domácím ledě. Brňané v hale Rondo nebodovali už v šestém po sobě jdoucím zápase. Ve vyrovnaném duelu rozhodli Berani o svém vítězství dvěma trefami v závěrečných sedmi minutách.

Článek

Úvodnímu vysokému tempu Zlína čelila Kometa jen s velkými obtížemi. Zatímco Brňané se chytali jen s obtížemi, jejich soupeř působil dojmem, že má zařazený vyšší rychlostní stupeň. Po necelých čtyřech minutách se protáhl po pravé straně okolo staticky hrajících domácích zadáků Roman Vlach, dostal se sám až před brankáře Hoviho a po krátké kličce z bezprostřední blízkosti skóroval.

Tlak Zlína pokračoval a po minutě reagoval domácí kouč Lubina na začátek zápasu nezvyklým tahem: vzal si oddechový čas a své svěřence se pokusil vyburcovat do vyšších obrátek.

Domácí skutečně postupně srovnali krok a začali se mnohem častěji tlačit před braku soupeře. V osmé minutě Kvapil po důsledném forčekinku vybojoval ve třetině soupeře kotouč, jeho přihrávku chytře tečoval Radim Hruška a brankář Sedláček už vyrovnání nezabránil. Duel dostal poté spád, rychlé akce se střídaly na obou stranách. Kometa měla o poznání větší tlak, ke kterému jí dopomohly v závěru první třetiny i dvě přesilovky. V koncovce ale Brňané nevynikali, většina jejich střel minula cíl.

Hned v úvodu druhé třetiny Brňané ztratili v útočné třetině kotouč, Důras založil bleskový protiútok a po jeho přihrávce trefil najíždějící obránce Galvas přesně horní růžek brněnské branky. Domácí hokejisté se do svého soupeře zakousli a po půlhodině hry podruhé srovnali skóre. Hubáček posunul puk na modrou čáru, dělovku obránce Stehlíka sice Sedláček zachytil, kotouč ale pod jeho tělem pomalu doklouzal do sítě.

Na rozdíl od úvodních dvou třetin spoléhaly v závěrečné dvacetiminutovce oba týmy na opatrnější hru s obranným zajištěním. Zlín si počínal aktivněji a čekání na chybu soupeře se mu vyplatilo. Necelých sedm minut před koncem získal Balaštík v útočné třetině kotouč, nahrál Leškovi, jenž našel zpětnou přihrávkou na modré čáře obránce Hamrlíka a jeho střela od modré čáry proklouzla Hovimu do sítě.

Kometa ještě zkusila v závěru hru bez brankáře, která ale k vyrovnání nevedla. Naopak po chybě obrany v poslední minutě Důras střelou do prázdné branky pečetil zasloužené vítězství Zlína.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. R. Hruška (Kvapil), 30. Stehlík (Hubáček, Širokovs) - 4. Roman Vlach (J. Ondráček), 22. Galvas (Důras), 54. Hamrlík (Leška, Balaštík), 60. Důras. Rozhodčí: Polák, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Dlouhý (Brno) na 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Kempný, Mojžíš, Malec, Protivný - Jakub Svoboda, Dopita, Veselý - Erat, R. Hruška, Kvapil - Širokovs, R. Procházka, Hubáček - Brabenec, Huml, Dlouhý. Trenéři: Lubina a Číhal.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Galvas, Švrček, Řezníček, Grof, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - I. Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice