Hlavní obsah

Když v hokeji promluví vteřinová rychlopalba a soupeři jen nevěřícně zírají

PRAHA

Sekunda je mžik a pár po sobě jich může i vše rozhodnout. Přitom... Hokejový zápas a jeho základní hrací doba čítá dlouhých 3600 sekund, ale někdy stačí třeba jen 18 a zbylých 3582 už nic nezmění. I taková dokáže být nejrychlejší kolektivní hra na světě. Tři zápasy 44. kola Tipsport extraligy to potvrdily. Kdo v mžiku udeřil, vyhrál, soupeř se z toho nevzpamatoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička jako kouzelník? Jedno zaklínadlo a Slavia za 41 sekund otočila utkání s Vítkovicemi.

Článek

Třinec na Spartě prohrával od druhé minuty. Nepříjemné. Ale hosté o několik minut později skóre otočili, dali sparťanům dva góly za osmnáct sekund. Neblahé pocity se přesunuly na vedlejší střídačku. A rychlopalbě nebyl konec - čtyřiašedesát sekund v polovině utkání a kadence Ocelářů podlomila Spartě kolena, opět dvojitá kapitulace. Hosté si nakonec odvezli výhru 5:3.

„Nedokážu si vysvětlit, čím to bylo, když jsme tak dobře nastoupili,“ nechápal po zápase sparťanský útočník Marek Bartánus. „To nás stálo asi zápas,“ přidal se kapitán David Výborný. Ano, stálo. Sparta dala celkem tři góly, Třinec dvakrát během pár okamžiků čtyři.

Roman Málek v brance hokejistů Vítkovic právě inkasoval.foto: Právo/Petr Horník

Druhý pražský tým se ukázal v opačné roli, tedy vítězné. Tým vedený Vladimírem Růžičkou prohrával s Vítkovicemi v první třetině 1:2. Jenže stačilo jedenačtyřicet vteřin a vše bylo jinak. I tady mužstvo, které rychle udeřilo, neprohrálo. Slavia brala tři body za výhru 4:3.

„Při druhém se přihrávka odrazila od Denise Reháka, puk mě trefil, ale chytit už jsem to nestihl. A třetí byl zase z dorážky. Prostě smolné góly,“ popsal příděly vítkovický gólman Roman Málek.

A do třetice. Kometa Brno odstartovala skvěle v Karlových Varech. V sedmé minutě klání hosté vedli 2:0. Všehovšudy jim stačila bez sekundy minuta. Jako v předchozích dvou případech potrestaný tým neobrátil, domácí prohráli 2:4. "Padla na nás obrovská deka, ze které pramenil druhý gól. Hodně těžko se nám zvedalo a v první třetině jsme se do toho už nedokázali dostat," přiznal pro klubové stránky karlovarský obránce David Nosek.

Ukázalo se, že platí staré známé a otřepané: hrát se musí celých šedesát minut, nikdy nevíte, kdy přijde gólová smršť, která může vše změnit. Zvláště v době, kdy vrcholí boje o play-off.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice