Hlavní obsah

Plzeň chce rovné podmínky. Pro někoho jsou rovnější, říká právník klubu

PRAHA

Jsou dvě možnosti po sezóně. Dobrá a špatná. Jak jinak. Hokejová Plzeň prožívá měsíce, které budou vepsány do kroniky klubu. A to buď zlatým perem - i přes odečet devatenácti bodů postup do play-off a boj o titul. Nebo černou tuží - tedy vše předchozí padne. Mezitím žije svým životem vše okolo - zápasy, body, APK, právníci i samotný cvrkot v klubu. A nuda to není.

Foto: Petr Eret, ČTK

Právník Tomáš Tesař (vlevo) a generální manažer HC Plzeň 1929 Martin Straka mají jiný právní odlišný názor oproti řediteli extraligy.

Článek

Ve středu zasedala Asociace profesionálních klubů, kde zástupce Plzně nehlasoval podle správných not, druhý den ředitel klubu Jan Svoboda rezignoval. Na židli se ohřál měsíc a je druhým mužem, který skončil v této pozici a v tomto ročníku na západě Čech.

„Je to člověk, který kauzou neprošel od počátku. Jeho snahou bylo najít nějaký konsensus v těchto věcech,“ řekl o Svobodovi na zasedání prezident APK Ctibor Jech. Slova, která potěší. Ne ovšem každého.

„Spolumajitelé nedali nikomu mandát hlasovat proti tomu, za co jsme tak dlouho bojovali. Dlouhodobě máme za to, že není možno zasahovat do výsledků, které byly uhrány na ledě," citovaly právního zástupce Plzně Tomáše Tesaře klubové stránky.

“Od listopadu za něco bojujeme a teď jsme tam nechali Mladou Boleslav osamocenou, tohle se mi vůbec nelíbilo," reagoval Straka po čtvrtečním zápase s Vítkovicemi.

O co šlo na APK? Boleslav ve středu ve Špindlerově Mlýně otevřela svoji kauzu odečtu dvaadvaceti bodů za "registračky", ale změna nepřišla, potvrdilo se rozhodnutí z minulého jednání. „Více se k tomu nechceme vracet, považujeme záležitost Kladna, Mladé Boleslavi a Plzně za uzavřenou,“ řekl Jech.

Tesař: Je to nepříjemné spíše psychologicky

Po vyslechnutí argumentů bylo jednoznačně odhlasováno, že se nic měnit nebude. Třináct hlasů pro, jeden se zdržel. Zdržela se Boleslav, zástupce Plzně byl pro.

APK také rozhodla, že se nebude zabývat „Adamským a Švrčkem“. Zde byly zjištěny informace o administrativním pochybení při přestupu Adamského z Plzně do Třince. A Švrčkova hostování z Olomouce do Zlína. Podle APK nejsou důvody pro přijetí sportovně-technického opatření. K dalším bodovým odpočtům nedojde.

"Je to nepříjemné spíš psychologicky. Proti něčemu bojujete a najednou s tím někdo z vašich řad souhlasí. Důležitější je pro nás teď postoj vedení APK vůči kauzám Třince a Zlína. Nechci pořád unavovat řády, ale chtěli bychom rovné podmínky. Ty jsou, podle mého, pro někoho nyní přinejmenším rovnější," vyjádřil se Tesař.

"Hodně mi pomáhá, že bojujeme pořád o play-off a jsme ve hře, ale tohle zákulisní dění nepomůže nám, fanouškům ani lize," dodal Straka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice