Hlavní obsah

Mám i potřebné štěstí, komentoval Klimenta dva góly proti Brnu

LIBEREC

Ze šesti na tři body snížili hokejisté Liberce na druhém místě tabulky extraligy manko na vedoucí Třinec. Pomohlo jim k tomu při prohře lídra na jihu Čech i vlastní vítězství nad Kometou Brno 5:2. Dvěma góly se o něj zasloužil útočník Tomáš Klimenta, který se může pochlubit zajímavou střeleckou bilancí. V této sezóně totiž skóroval dvakrát v jednom zápase už počtvrté!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloslav Hořava (vlevo) a Tomáš Klimenta z Liberce se radují z gólu.

Článek

„Myslím si, že je to spíš náhoda. Snažím se hrát každé utkání stejně. A někdy jsem mohl zaznamenat i hattrick. Kluci v kabině mě už hecují, kdy ho konečně dám. I proti Brnu jsem měl dost šancí, ale pořád věřím, že ty tři góly v jednom střetnutí stihnu ještě v tomto ročníku. Třeba v play-off,“ usmíval se Klimenta, který je s patnácti brankami třetím nejlepším střelcem mužstva Bílých Tygrů po Kudrnovi a Hořavovi.

Dosáhl na střelecké maximum

„Dosáhl jsem nějaké slušné mety, čehož si moc vážím. Je to moje dosavadní střelecké maximum v základní části extraligy. Velkou zásluhu na tom mají i spoluhráči. Určitě jsem se oproti loňsku zázračně nezlepšil, jen mi víc přeje štěstí v koncovce,“ rozebíral zkušený útočník.  Láká ho dvacet gólů po základní části? „Bylo by to pěkné. To by se však musely puky ke mně odrážet a já střílet do prázdné branky,“ glosoval to Klimenta.

I když výsledek proti Kometě vypadá jasně, podle Klimenty to snadné nebylo. „Hlavně ve druhé třetině jsme nabídli soupeři dost příležitostí, ale zaplaťpánbůh jsme se ubránili a sami jsme byli střelecky produktivní. Za stavu 4:1 jsme polevili a mohl se zápas zdramatizovat. Ale rychle jsme se oklepali a dovedli utkání do vítězného konce. V tom vidím největší rozdíl proti pátečnímu duelu na Slavii, kde jsme byli lepší a stejně jsme získali jen bod za prohru v prodloužení,“ líčil hrdina zápasu.

„Divákům jsme se odvděčili pěti brankami, což bylo pozitivním z naší strany,“ mínil asistent libereckého trenéra Filip Pešán.

Hosté nastoupili už bez útočníka Ivana Humla, který přestoupil do finského Kärpätu Oulu. „Jeho odchod se řešil delší dobu a počítali jsme, že to takhle dopadne. Uvidíme, jestli se nám povede během pondělí sehnat místo něj náhradu do ofenzivy,“ uvedl brněnský trenér Ladislav Lubina. „Do Liberce jsme přijeli s vírou urvat nějaký bod, za který bychom byli rádi. Ale bohužel jsme zápas neodehráli dobře. Zaostávali jsme v převážné většině hokejových činností. Byli jsme málo důrazní a nepřesně jsme stříleli,“ shrnul kouč.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice