Hlavní obsah

Zápas v retro dresech přinesl výhru Slavie nad Plzní

PRAHA

Zápas v retro dresech v O2 areně vyhráli domácí po nájezdech. Ve 47. kole Slavia vs. Plzeň 4:3. Rozhodl Tomáš Svoboda. 7771 tisíc fanoušků vidělo klání, kde oba týmy nastoupily v dresech, které byly bez reklam. Světelná kostka v tento večer promítala černobíle a hrála stylová hudba. To vše kvůli výjimečné události, Slavia slavila 110 let od svého založení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kopřiva ze Slavie zasahuje proti plzeňskému Michalu Dvořákovi.

Článek
Fotogalerie

Utkání začalo pro domácí ideálně. Po 39 sekundách Petr Jelínek dostal nejstarší hokejový klub v Česku do vedení.

Jenže Plzeň má Tomáše Vlasáka, nejproduktivnějšího hráče nejvyšší soutěže. On zařídil vyrovnání v přesilové hře. Odraz a dorážka v 8. minutě přinesla první gól hostí. Ti mohli využít početní výhodu i podruhé, ale tentokrát jim nepřálo štěstí.

Ve druhé třetině se diváci gólu nedočkali. Šťastnější mohla být ale Slavia, neinkasovala. Hosté měli jasnou převahu, ale brankář Miroslav Kopřiva odolal. Možná i proto, že Plzeň nastoupila bez útočníka Radka Dudy, kterému skončilo hostování a vrátil se do prvoligového Chomutova.

Začátek třetí části byl pro hosty studenou sprchou. Po padesáti sekundách prohrávali. Puk dotlačil do branky obránce Jiří Vašíček, hráč, který má v popisu práce úplně něco jiného. Teď ale Slavii poslal do vedení.

Ne na dlouho. V 45. minutě prostřelil Kopřivu Pavel Vostřák. Dělba o důležité body pro play-off se dostala na začátek. Za tři minuty měli nakročeno k výhře opět domácí. Tomáš Micka upravil na 3:2. Co na to Plzeň? Mohla prohrávat o dva góly, ale to by musel Jelínek proměnit samostatný nájezd, který rozhodčí nařídil po jeho úniku. Slávistický útočník byl faulován Václavem Benákem.

Jenže za zahození šance přišel trest. V 50. minutě srovnal Vlasák na 3:3. Kdo jiný. Více gólů v základní hrací době nepadlo. Přišel čas prodloužení. Poté nájezdy. Rozhodl ten sedmý, který proměnil Tomáš Svoboda, Slavia vyhrála 4:3 a připsala si do tabulky dva body, Plzeň jeden.

Slavia Praha - Plzeň 1929 4:3 sn (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Jelínek (T. Svoboda), 41. Vašíček (Vondrka), 48. Micka (Třetina, Doležal), 65. Svoboda. - 8. Vlasák (Jeřábek), 45. Vostřák (Jeřábek), 50. Vlasák (Jeřábek, Straka). Rozhodčí: Minář, Trombík - Prchal, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 7771.
M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka, Kuboš, Krejčík - Micka, P. Jelínek, Tomica - Krenželok, T. Svoboda, Vondrka - Jaškin, Třetina, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Frolo, Jeřábek, Modrý, St. Pierre - Vostřák, Haman, Vlasák - Lammers, M. Heřman, Johnson - Stránský, Straka, Svačina - Dvořák, Plášek, T. Rachůnek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice