Hlavní obsah

Pardubice vyhrály ve čtvrté repríze finále potřetí s Vítkovicemi

PARDUBICE

Hokejisté mistrovských Pardubic zdolali ve čtvrté repríze loňského finále potřetí Vítkovice. Na výsledku 4:0 se podílel dvěma góly a jednou asistencí slovenský útočník Martin Bartek. Gólman Martin Růžička si díky 28 úspěšným zákroků připsal čisté konto v druhém domácím utkání za sebou a celkem má na kontě v sezoně čtyři nuly.

Článek

Pardubičtí začali aktivněji a od začátku si vynutili převahu. Hosté dobře bránili a tak úvodní tlak domácím k vedoucí brance nevedl. Naopak do první vyložené šance se dostali hosté zásluhou Klimka, ale s jeho nájezdem po chybě Kaberleho si Růžička poradil. V 10. minutě se ale Eaton přece jen dočkal. Buchtele pohotově vrátil do sítě Pruskem vyražený kotouč a domácí šli do vedení. I v dalších minutách měli pardubičtí hráči více ze hry a v 16. minutě spálil Koukal dvě stoprocentní šance.

Podobný obraz hry měl i úvod druhé třetiny, který nabídl nepříliš pohledný hokej a nadále trvající převahu domácích. Ti se dočkali druhé branky ve 29. minutě, když Bartek po Rehákově chybě prostřelil po ledě Pruska. Potom promarnil další gólovou příležitost Koukal. Ostravané hrozili jen z ojedinělých protiútoků.

Ve 38. minutě domácí dostali kotouč za Pruskova záda, ale branka po konzultaci s videorozhodčím nebyla uznána. Vzápětí prověřil domácího brankáře Szturc. Půlminuty před druhou přestávkou se po individuální akcí uvolnil Špirko a připravil šanci pro Pineaulta, který prostřelil vítkovického brankáře a zvýšil na tříbrankový rozdíl.

V úvodu závěrečného dějství podrazil Ovčačík Starého, ten nezaviněně narazil na vyjíždějícího Pruska, který se zranil a nahradil jej Šindelář. Ve 43. minutě měli lékaři další práci, když po faulu domácího Rákose musel z ledu s krvavým šrámem obránce Vítkovic Vosátko a hosté dostali výhodu čtyřminutové přesilovky. Domácí se ubránili, když největší šanci Vítkovic zmařil Szturcovi Růžička.

Pak hostujícím hráčům ujel Pineault, ale Šindelář se nenechal překvapit. V 48. minutě se domácím povedla přesilovka a Bartek svou druhou brankou v utkání zvýšil na 4:0. Růžička udržel čisté konto i s velkou dávkou štěstí. V 56. minutě trefil Burger tyčku a stejně dopadl i s dorážkou Klimek.

HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Buchtele (Bartek, Špirko), 29. Bartek, 40. Pineault (Špirko), 48. Bartek (Špirko, Somík) . Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Blümel, Charvát. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0: Diváci: 9423.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Nahodil, Somík - Kůrka, Zohorna, Pineault - Buchtele, Špirko, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.
Vítkovice: Prusek (41. Šindelář) - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Rehák, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Húževka, Szturc - Šedivý (21. Pohl), Vrána, Káňa - J. Sýkora, Hlinka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice