Hlavní obsah

Pokud předkolo play-off, tak Plzeň, přeje si slávistický trenér Růžička

PRAHA

Týdenní půst končí, adrenalin je zpátky. O slovo se hlásí nejvyšší česká hokejová soutěž. V úterý načne 50. kolo Slavia s Třincem. Sedmý tým přivítá lídra, oba bojují, klid je v nedohlednu. Slávisté chtějí elitní šestku, Oceláři Prezidentův pohár. Tipsport extraliga se dostává do období, které určí linii mezi úspěšnými a poraženými. Už tento týden bude jasno. Neděle vydá konečný ortel.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce hokejistů Slavie Praha. Jako vždy emotivní.

Článek

První Třinec drží tříbodový náskok na druhý Liberec. „Momentálně vedeme tabulku, ale nechceme podlehnout přehnanému optimismu. Nás zajímá především umístění po konci základní části. Jsme si vědomi, že máme před sebou tři těžké zápasy, ale v konečném výsledku určitě chceme dosáhnout vysněného cíle a základní část vyhrát,“ přiznává třinecký trenér a sportovní ředitel Pavel Marek.

Slavia na pátou a šestou pozici ztrácí dva body. Před ní jsou České Budějovice a Pardubice. Tým vedený Vladimírem Růžičkou má jisté předkolo vyřazovacích bojů, ale chce výš.

„Na rovinu říkám, že máme velkou šanci i na šestku. Musíme však udělat devět bodů. Pokud vyhrajeme třeba jenom dvakrát, máme smůlu. Ostatní týmy si to pohlídají,“ citují Růžičku klubové stránky.

Hokejisté třince oslavují branku v síti Vítkovic. Budou slavit i vítězství i po základní části?foto: ČTK/Petr Sznapka

Obměněné slávistické mužstvo šlape i bez velkých a zvučných jmen. Hráčem typu Romana Červenky, jenž loni vládl statistikách, v týmu nedisponuje. „Mladí kluci měli šanci dostat se do A-týmu. Za poslední roky nám to docela vychází a já jsem za to moc rád. Má to svůj velký smysl. Samozřejmě nás drží Míra Kopřiva (brankář), který se stal fantastickou posilou. Obrovským zklamáním pro mě byl snad jen Štefanka. Jeho příchod byl mou chybou,“ uznal přehmat Růžička. Juraj Štefanka přišel před sezónou z Vítkovic, ale v Edenu žádný ráj nenašel, putoval do Mladé Boleslavi.

Na Slavii koketují s dvěma variantami. První: být do šestého místa, vyhnout se předkolu a bez nervů se připravit na čtvrtfinále. Druhá možnost: slávisté skončí s největší pravděpodobností sedmí a sehrají boj o čtvrtfinále s desátým týmem. Kterým? Kandidáti jsou čtyři.

Na Litvínov a Vary by tolik lidí nepřišlo 

„Pokud bychom museli předkolo hrát, chtěl bych dostat Plzeň. Zápasy s ní jsou vždycky pěkné, navíc by přišlo i dost lidí. Mám obavu, že kdybychom hráli s Litvínovem nebo Karlovými Vary, tolik diváků by nebylo,“ je upřímný Růžička, ze kterého zároveň promlouvá i duše jednoho z majitelů.

Šance se ale stále nezbavila i Kometa Brno. „Musí bezpodmínečně třikrát vyhrát. Jinak podle mě nemá žádnou šanci. Kdybychom na ni narazili v play-off, byl by to takový malý svátek hokeje. Lidi ty zápasy s ní hrozně prožívají,“ přiznává druhého možného vysněného soka slávistický kouč.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice