Hlavní obsah

Kometa porazila Kladno, ale o titul bojovat nebude, zůstala mimo play-off

KLADNO

Je hotovo. Černý přízrak, který obcházel hokejisty Brna definitivně vkročil do jejich šatny. V 51. kole extraligy sice Kometa vyhrála na Kladně 5:1, ale neradovala se, do play-off nepostoupí. Brněnští před zápasem nemohli kalkulovat. Z ledu předposledního týmu extraligové tabulky museli nabrat tři body, ale osud neměli ve svých rukou. Proti nim hrál Litvínov a Karlovy Vary. A tato mužstva vybojovala bod, zajistila si boje o titul, Brno skončí po základní části jedenácté, těsně pod čarou úspěchu a neúspěchu.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Brna Tomáš Protivný před Milanem Tomanem z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Brno muselo vyhrát, ale výkon z první třetiny tomu moc neodpovídal. Kladenský brankář Martin Falter si sice za úvodních dvacet minut připsal jedenáct úspěšných zásahů, ale velké starosti neměl.

Hosté dostali šanci v jedné přesilové hře, ale s touto možností naložili prachbídně. Celkově výkon obou týmů nemohl fanoušky nadchnout. Zvláště když si hráči z obou stran dokázali nahrát s protihráčem, to se potom diváci nestačili divit. Přesto se našel jeden přítomný, který si z „reklamy“ na hokej mnoho nedělal. Pět metrů od ledu si holčička zkoušela vybíjenou.

Kometa se osmělila v prostřední části, také ji nic jiného nezbývalo. Nejdříve Jozef Balej, za pár sekund se ale vytáhl Falter, který vychytal technickou střelu Petra Hubáčka. Ale Stále to bylo málo, žádná střela neskončila za brankovou čárou. Brno potřebovalo být o gól napřed.

Ve 32. minutě se zrodil opak, Kladno vstřelilo první gól a hosté se po trefě Antonína Melky zase více vzdálili předkolu play-off. Ovšem šanci proměnil za pár sekund Pavel Mojžíš, v čase 33:33 napřáhl a překvapil kladenského gólmana - 1:1.

Poté překvapil i brněnský trenér Ladislav Lubina. Po jeho konverzaci s rozhodčím hosté dostali dvouminutový trest. Jeho gestikulace a patrně verbální projev nebyl shledán v patřičných mezích.

Brno se ale radosti dočkalo. Na začátku třetí části v početní výhodě poslal hosty do vedení Jozef Balej. Za necelé tři minuty se opět mezi střelce zapsal Balej - 1:3. Pár střídání a opět změna skóre. Trefil se Jiří Dopita a Kladno prohrávalo 1:4, což bylo hodně pro domácí fanoušky - pískali a pomalu se vydali na cestu k domovu. V 57. minutě Richard Stehlík dokončil stav na konečných 1:5.

Brno už v poklidu dohrálo utkání, vyhrálo, ale to hlavní se nepodařilo. Kometa Brno o titul bojovat nebude, skončila jedenáctá

Kladno - Brno 1:5 (0:0, 1:1,0:4)
Branky a nahrávky: 32. Melka (Smoleňák, Hašek) - 34. Mojžíš (Hubáček), 42. Balej (Kvapil), 45. Balej (Kvapil, Mojžíš), 49. Dopita (Dlouhý, Erat), 57. Stehlík (Koreis). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 1960.
Falter - J. Nedvěd, Drtina, Růžička, Toman, Procházka, Mrázek, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Kalla, Bílek - Melka, Hašek, Bělohlav - Eberle, Kotrla, Valský - Stieler. Trenér: Petr Tatíček.
Hovi - Mojžíš, Malec, Houdek, Bičánek, Stehlík, Protivný, Ostrčil - Erat, Dopita, Dlouhý - Balej, Hruška, Kvapil - Širokovs, Koreis, Brabenec - Veselý, Hubáček. Trenér: Ladislav Lubina.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice