Hlavní obsah

Pardubice vyřadily Zlín. Vítkovice si daly dva vlastní góly a Budějovice srovnaly sérii

PRAHA

Konec už po čtyřech zápas. Tak krátce trvaly semifinálové naděje hokejistů Zlína, kteří ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off prohráli v Pardubicích 2:4 a v sérii podlehli s obhájcem titulu hladce 0:4. To České Budějovice dokázaly především díky skvělému představení brankáře Jakuba Kováře ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání vyhrát na ledě Vítkovic 3:1 a srovnaly stav série na 2:2 na zápasy.

Hokejisté Pardubic slaví postup přes Zlín.

Článek

Zlín se ocitl po třech zápasech na hraně propasti a ve čtvrtém zápase začal boj poslední naděje hodně aktivně. Pardubice na jejich ledě zatlačil a zásluhou Lukáše Finsterleho se dostal zaslouženě  do vedení. Jenže domácí těsně před přestávkou vyrovnaly zásluhou Jana Koláře I a hned na začátku druhé třetiny vystřelil domácím vedení Petr Koukal.

Brankáři Pardubice Adam Svoboda (vlevo) a Martin Růžička se radují z postupu.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Zlín sice dokázal brankou Jaroslava Balaštíka vyrovnat, ale domácím ještě ve druhé třetině vrátil vedení Radovan Somík. Hosty definitivně zlomil pět a půl minuty před koncem druhý Koukalův gól na 4:2. Vyřazení Zlína ještě potvrdily góly Jeffa Jilsona a Daniela Rákose.

Vítkovice srazily vlastní góly

V minulém zápase vyšli českobudějovičtí gólově naprázdno, ale v čtvrtém utkání na ostravském ledě čekali na první gól necelou minutu a půl. Brankář Roman Málek zaváhal v brankovišti a srazil si střelu Michaela Kolarze z nulového úhlu do vlastní branky. Nabuzení Jihočeši pokračovali v aktivitě a v úvodní části soupeře jasně přestříleli.

Na začátku druhé třetiny pak hosté využili dvojnásobnou přesilovku, když si po ráně Františka Ptáčka srazil odražený puk do vlastní sítě obránce Malík. Na začátku třetí třetiny vrátil Vítkovice do hry gólem na 1:2 Lukáš Klimek.

Tento okamžik spustil obrovský tlak domácích, jenže  budějovický brankář Jakub Kovář kanonádě odolával a v kritické chvíli svůj tým podržel. Při power play domácích pak skóroval do prázdné branky Pavel Kašpařík.

Čtvrté zápasy čtvrtfinále play-off extraligy
Vítkovice - České Budějovice 1:3on-line
Branky: 51. Klimek - 2. Kolarz, 25. Ptáček, 60. Kašpařík. Stav série 2:2.
Pardubice - Zlín 6:2on-line
Branky: 20. Kolář I, 21., 55. Koukal, 35. Somík, 57. Jillson, 59. Rákos - 16. Finsterle, 27. Balaštík. Konečný stav série 4:0.

Reklama