Hlavní obsah

Výborný odehrál 600. zápas v dresu Sparty, jubileum si ale neužil

PRAHA

Pořádně trpkou oslavu jubilejního 600. utkání v dresu Sparty v extralize prožil dnes její kapitán David Výborný. Jedinou radostí mohl být snad jen slavností akt před zápasem skupiny o udržení, během něhož obdržel pamětní plaketu. V celých 60 minutách hry totiž na ledě panovalo hostující Kladno a Sparta předvedla podprůměrný výkon.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Výborný (vpravo) přebírá ocenění za jubilejní 600. zápas

Článek

Výborný přitom před samotným soubojem věřil, že si ve zpackané sezoně udělá alespoň malou dílčí radost a jubileum oslaví vítězně. "Určitě jsem ten zápas chtěl vyhrát, protože takové číslo je pro mě docela slušné. Mrzí mě to, za ten výkon bychom se měli fanouškům omluvit. To, co jsme předvedli, nemělo s hokejem nic společného," řekl novinářům Výborný.

Sám si brousil zuby zároveň i na pokoření jiné mety - 200 nastřílených branek v české nejvyšší soutěži. "Napadlo mě to už minulý týden... Ale polovinu utkání jsme Kladnu vůbec nebyli vyrovnaným soupeřem," připustil Výborný, že nebylo úplně snadné vytouženého gólu dosáhnout.

Na rekapitulaci oněch 600 duelů prý ještě nedošlo. "To asi teprve přijde. Jak člověk ještě hraje, tak se takovými myšlenkami nezaobírá. Teď už myslím pouze na nedělní zápas, jinak to ani nejde. Kdybych se teď měl zaobírat nějakými vzpomínkami, nemohl bych hrát už vůbec," uvedl Výborný.

Přesto dokázal označit sezonu, na kterou vzpomíná nejraději. "Nejlepší byl rok 2000, kdy jsme vyhráli titul. To byl asi náš nejúspěšnější ročník," vzpomínal Výborný. Naproti tomu nejhorší sezona se vybírá velmi snadno. "Tahle, kdy se nám od začátku do konce nepovedlo vůbec nic. Těch pět zápasů, které zbývají do konce sezony, si ale ještě musíme vyžrat," konstatoval Výborný.

Jasno o budoucnosti šestatřicetiletý forvard ještě zcela pevně dané nemá. "Na nějaké plány myslím, ale momentálně nejsem schopen říct, co bude. Zda budu i nadále hrát nebo ne. V tuto chvíli to opravdu sám nevím," ujistil Výborný.

Nejistá je i jeho budoucnost ve Spartě, také s ohledem na plány vedení slavného klubu, které plánuje tým po propadáku v probíhajícím ročníku přestavět. "Myslím si, že to moc pravděpodobné není, abych tady hrál i dál, ale nerad bych říkal ano či ne," připustil Výborný. "Teprve uvidíme, co se stane," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.