Hlavní obsah

V kabině Třince bylo dusno, přesto Oceláři nakonec na Slavii nestačili

TŘINEC

Byli už blízko vítězství, do útlumu je vrhlo 25 vteřin před koncem normální hrací doby třinecké srovnání na 2:2, ale po nájezdech už se hokejisté Slavie radovali naplno. Jako jediný uspěl Tomáš Pospíšil, semifinálová série se do Prahy přesune za stavu 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Jelínek ze Slavie (uprostřed) brání třineckého kapitána Radka Bonka, který se snaží tečovat puk před gólmanem Pražanů Miroslavem Kopřivou.

Článek

„Pro jedno vítězství jsme sem jeli, tak máme splněno,“ jásal slávistický hrdina Pospíšil, jenž skóre otevřel a pak strhl na stranu hostů vítězství střelou mezi Hamerlíkovy betony. „Za ten výkon jsme si zasloužili vyhrát,“ byl přesvědčen slávistický asistent Jiří Čelanský.

Byl to totiž výrazně odlišný zápas než ten pondělní. „Výborně nás napadali, chodili do těla mnohem důrazněji než v prvním utkání,“ postřehl bek Třince Lukáš Krajíček.

Slávisté měli i mnohem lepší disciplínu, na trestné lavici už netrávili tolik času jako při úvodním duelu semifinále. „V něm jsme měli první půlku tragickou, teď už jsme byli schopni se dostávat do třetiny a vytvářet si šance,“ kvitoval Tomáš Svoboda. Ten mohl přinést slávistům víc klidu, jenže za stavu 1:0 neuspěl při trestném střílení. „Udělal jsem to špatně, led před brankou byl rozježděný, měl jsem spíš vystřelit,“ uvažoval.

Domácím mírně probrala až přestávková bouřka. „Po té tragické třetině bylo v kabině dusno, řekli jsme si, že nemůžeme takhle hrát,“ vykládal třinecký útočník Václav Varaďa. Rozbor v šatně měl bleskurychlý efekt, po půlminutě právě Varaďa šikovně clonil před Kopřivou při Kohnově gólové střele. „Od toho tam při přesilovkách jsem, gólman musí vidět co nejmíň,“ popisoval.

Nenápadná Doležalova rána však podruhé ztišila třineckou halu a slávisté mířili za triumfem. V poslední minutě je ještě rozesmutněl Hrabal, ale když selhalo trio třineckých nájezdníků Polák, Růžička, Květoň, rozpoutal oslavy slávistický kotel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice