Hlavní obsah

Jeřábek po premiéře: Potřebujeme před baráží stabilizovat výkony

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi mají po dnešku definitivní jistotu, že je opět po roce čeká extraligová baráž. Před dnešním zápasem na ledě Sparty, který nakonec stejně prohráli 1:2, měli ještě teoretickou šanci na udržení nadějí, ale očekávaná a jednoznačná výhra Kladna nad Brnem bez ohledu na jejich výsledek rozhodla o tom, že Mladá Boleslav potřetí za sebou skončí v extralize poslední.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Jeřábek

Článek

Středočechy dnes na ledě Sparty vedl poprvé nový trenér Vladimír Jeřábek, kterého klub angažoval místo Miloše Holaně s cílem, aby tým mezi elitou udržel. Po premiéře na střídačce Bruslařského klubu byl Jeřábek vcelku spokojený s nasazením svých nových svěřenců, dobře si ale uvědomoval, že se musí výkony mužstva ještě zlepšit.

"Musíme stabilizovat herní projev a mít ho stálý. Potřebovali bychom vyhrát zápas, aby se kluci psychicky uklidnili. Tady se nám to nepodařilo, ale zkusíme to v neděli," řekl Jeřábek, který má nyní dvoutýdenní čas na přípravu. Baráž totiž odstartuje 8. dubna. "Jestliže chceme zachránit Boleslav v extralize, tak to musíme zvládnout. Bude to těžké, ale máme na to 14 dní a musíme na tom dělat," podotkl.

Boleslavi chyběli klíčoví hráči

V sestavě Mladé Boleslavi dnes chyběli tři klíčoví hráči - brankář Marek Schwarz, obránce Boris Žabka a útočník Tomáš Divíšek. Trenéři je nechali odpočívat a doléčovat šrámy. "Potřebujeme ale mít na baráž rozchytaného i druhého gólmana. Marek chytal strašně moc zápasů. Bude chytat poslední dva, to nám stačí," vysvětlil Jeřábek důvod, proč dostala šanci brankářská dvojka Michal Valent.

V boji o udržení v extralize podle něj bude rozhodovat hlavně disciplína. "Nasazení, disciplína, obětování, o ničem jiném to v baráži nebude. Nebude to hezký hokej. Kdo bude chtít hrát krásné kombinační akce, bude dostávat z brejků góly. Doufám, že to nebudeme my," řekl někdejší trenér Litvínova, Vsetína nebo Brna.

Aktuálně to vypadá, že Mladá Boleslav nejspíše narazí v baráži na Ústí nad Labem, které vede nad Chomutovem ve finále první ligy už 3:0. "Ať to bude, kdo to bude, jestli chceme zachránit extraligu, musíme ho porazit. Ústí k tomu má blíže, ale myslím si, že Chomutov do toho ještě promluví. Když nepromluví, nepromluví," dodal lakonicky Jeřábek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice