Hlavní obsah

Mladá Boleslav po třech kolech opět zabodovala, když porazila Brno

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 10. kole skupiny o udržení v extralize Kometu Brno 3:2. Středočeši si tak připsali tři body po předchozích třech duelech bez bodového zisku, které však již nemohou nic změnit na tom, že je čeká baráž proti vítězi první ligy Ústeckým Lvům. Dvě branky vítězů vstřelil před nejnižší návštěvou ročníku 1120 diváků útočník Jan Plodek.

Článek

První třetina utkání přinesla vzhledem k důležitosti utkání i odpovídající kvalitu hry. Tempo zápasu připomínalo exhibici Západ - Východ, ovšem s tím rozdílem, ža na obou stranách chyběly nápadité kombinace. Nebylo proto překvapením, že po prvních dvaceti minutách byl stav bezbrankový.

Druhé dějství již přineslo více vzruchu i díky většímu úsilí domácích, kteří se od prvních vteřin snažili zanechat před svými nejvěrnějšími příznivci kladný dojem. Skóre otevřel Plodek, který získal v útočném pásmu puk a po samostatné akci vyškolil hostující obranu i s gólmanem Trvajem. Hosté ale zanedlouho vyrovnali díky proměněné přesilové hře, z které jim stačilo pouhých 11 vteřin. Pravý horní roh Valentovy klece vymetl Švaňhal.

Bruslařský klub se přesto snažil strhnout vedení na svou stranu a měl k tomu velkou příležitost v 34. minutě, když byl při sólovém úniku faulován Demel a za zákrok Protivného bylo nařízeno trestné střílení. Demelův záměr při nájezdu ovšem Trvaj vystihl. Přesto šli na druhou přestávku domácí za vedoucího stavu, když se podruhé v zápase zapsal mezi střelce Plodek, jenž úspěšně zakončil přesilovkovou kombinaci Středočechů.

Závěrečná část velmi připomínala svým obrazem úvodní dějství a oba týmy jen vyčkávaly na chybu soupeře. Mikuš orazítkoval tyč brněnské klece, což se podařilo v druhé části i Pabiškovi, góly tak přišly až v samém závěru.

Více jak tři minuty před koncem totiž trenéři Komety odvolali z branky gólmana a zkusili power play, čehož ovšem už po 11 vteřinách využil Pabiška a zvýšil. Po necelé minutě sice soupeř ještě stačil korigovat Stehlíkem, který si krásně položil brankáře Valenta, ale to bylo z obou stran vše a stav 3:2 se nezměnil ani při další hře Komety bez gólmana.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Plodek (Bahenský, Demel), 37. Plodek (Bahenský, Chaloupka), 58. Pabiška (Vrbata, Boháč) - 27. Švaňhal (Ostrčil, Polodna), 58. O. Stehlík (Křivohlávek, Šenkeřík). Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:5, navíc Vrbata (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 1120.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Mikuš, Chaloupka, Macháček, Benda, Lehikoinen, Marušák, Dudáš - Pabiška, Belay, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Macho - Lenc, Tvrdík, Matějovský. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Brno: Trvaj - Sova, Malec, Ostrčil, Protivný, Šenkeřík, Kempný - Širokovs, Meidl, J. Svoboda - Švaňhal, R. Procházka, Polodna - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice