Hlavní obsah

Hokej v rukavičkách by se lidem nelíbil, říká Svoboda před rozhodující bitvou

Stal se smutným hrdinou. Dvakrát slavil slávistický útočník Tomáš Svoboda gól, nakonec musel sklonit hlavu. Třinci v šestém semifinálovém utkání vstřelil dva góly. V ten moment domácí vedli 3:1 a blížili se do finále extraligy. Za jedenáct minut druhé třetiny bylo vše naruby. Hosté otočili na 4:3. Zvrat z druhé střídačky nepřišel, o postupujícím do boje o titul se rozhodne v pátek v Třinci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Svoboda ze Slavie (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z branky. Po zápase mu ale veselo nebylo.

Článek

Vedli jste o dva góly a za pár minut bylo vše pryč, chce se vám k tomu něco říct? Těžko to teď hodnotit, nás to strašně mrzí. Ve druhé třetině jsme se nechali zbytečně vylučovat, což je dostalo do hry. Podali jsme dobrý výkon, nebyla tam hrubá chyba, od toho se musíme odrazit dál.

Hrajete třetí sérii v play-off v této sezóně, opět využijete maximální počet zápasů, jak jste na tom se silami? Tady stojí každý zápas hodně sil, tento nevyjímaje.

Třinec vám dal v posledních dvou zápasech sedm gólů v přesilovkách. Je toto vaše největší slabina a naopak největší síla soupeře? Určitě, oni to hrají kvalitně, to víme od začátku, potvrzovali to už v základní části. Je to jejich největší zbraň.

V Třinci jste naposledy prohráli 1:6, nyní doma 3:5. Co více bolí? Bolí každá prohra, když máme mečbol. Potom musíte do nového zápasu, do cestování, není to jednoduché, ale my do Třince pojedeme určitě vyhrát.

Je podle vás série vyhecovanější s přibývajícími utkáními? To k tomu patří, je to přece semifinále. Kdyby se hrál hokej v rukavičkách, tak by se to lidem asi ani nelíbilo. Tohle určitě neškodí.

Co můžete čekat v Třinci? To samé. My do toho půjdeme, oni do toho půjdou. Kdo bude mít i více štěstíčka, tak vyhraje.

Máte před sebou třetí sérii a poslední možný zápas. Můžete to být pro vás výhoda, víte co to obnáší... My nemáme co ztratit, Třinec je pod větším tlakem. To může být naše výhoda. My dokážeme zvládat zápas i za nepříznivého stavu.

Ale vy jste vedli 3:1 na zápasy, nyní to je 3:3. Nejste spíše vy pod tlakem? (úsměv) Těžko na tohle odpovídat. Třinec byl jasným favoritem před sérií, my sice dvakrát neproměnili mečbol, ale nyní se bude rozhodovat o úspěchu a neúspěchu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice