Hlavní obsah

Mladá Boleslav se natrápila proti Spartě, ale nakonec vyhrála

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v předehrávaném 12. kole skupiny o udržení v extralize Spartu 3:1. Sestava Pražanů byla poskládána většinou z juniorů, i přesto se domácí před nejnižší návštěvou sezony ve výši 640 diváků dlouho trápili a až do poloviny utkání prohrávali.

Článek

Domácí vstoupili do utkání tím nejhorším možným způsobem a hlavní roli sehrálo v této situaci číslo 33. Tolik vteřin z hrací doby totiž stihlo uběhnout, když po obrovské hrubce domácí obrany ve vlastním obranném pásmu šla Sparta do vedení. S číslem 33 chytajícího Schwarze překonal hostující útočník Přibyl, taktéž hrající s třiatřicítkou na dresu. Další branka v úvodní dvacetiminutovce ovšem nepadla.

V druhém dějství se domácí snažili o vyrovnání skóre, což se jim také v polovině duelu podařilo při téměř minutu dlouhé výhodě přesilové hry pět na tři. Úspěšným střelcem se stal bývalý sparťan Hrdel, který tak poprvé v utkání překonal mladého gólmana Sedláčka. Ten ale předvedl několik dalších výtečných zákroků a tak se šlo podruhé do šaten za stavu 1:1.

Závěrečná třetina přinesla dvě branky a ty udělaly radost nejvěrnějším domácím fanouškům, neboť obě padly do sparťanské klece. K oběma pomohly Mladoboleslavským přesilové hry. Do vedení je dostal hned v úvodní minutě třetí části hry obránce Chaloupka, který využil početní výhodu již po osmi vteřinách a jeho tvrdá střela z levého kruhu skončila za přispění teče jednoho z hostujících hráčů v levém horním rohu Sedláčkovy branky.

Třetí branku, která potvrdila tříbodový zisk Mladé Boleslavi v jejím posledním domácím vystoupení před začátkem baráže proti Ústeckým Lvům, přidal v polovině třetí třetiny Bahenský, když úspěšně dokončil přesilovkovou kombinaci svého týmu, ačkoliv potrestaný hráč Sparty byl již pár vteřin na ledě.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Hrdel (Macho), 41. Chaloupka (Žabka), 49. Bahenský (Macho, Hrdel) - 1. Přibyl (Výborný, Ton). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 640.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Benda, Macháček, Dudáš - Pabiška, Štefanka, Boháč - Vrbata, Plodek, Jiránek - Bahenský, Hrdel, Macho - Lenc, Tvrdík, Matějovský. Trenéři: Jeřábek a Hiadlovský.
Sparta Praha: Sedláček - Veselý, Husák, Sobotka, Švaříček, Jakub Kolář, Zacpálek, Žovinec, Macholda - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Pacovský, Hromas - Kafka, Rubeš, S. Treille - Sovík, Bartánus, Tůma. Trenéři: M. Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: