Hlavní obsah

Třinec dnes může slavit titul. Vítkovice ale budou bojovat o své životy, varuje Bonk

OSTRAVA

Hodiny je dělí od stavu naprosté euforie. Možná. Hodiny je dělí od první výhry ve finále. Možná. První případ patří hokejistům Třince, druhý sokům z Vítkovic. Boj o extraligový titul má dnes v plánu čtvrtý souboj. „Je super, že vedeme 3:0, jsme rádi, ale ten poslední zápas bývá nejtěžší. Oni budou bojovat o své životy, nebude to nic lehkého,“ varuje třinecký kapitán Radek Bonk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Třince Radek Bonk

Článek

Vítkovičtí hráči vstřelili ve třech zápasech tři góly, s touto produktivitou se výhry dočkají velmi obtížně. Zvláště, když Třinci to ve finále střílí - je téměř čtyřikrát produktivnější. „Martin je super, je to střelec, umí pro nás i šanci připravit. Jsme rádi, že nám to spolu sedlo. Růža nás ofenzivně vede, kdo ví, kde bychom byli, nebýt jeho,“ chválí Bonk lídra kanadského bodování Martina Růžičku.

V historii extraligy žádný tým neotočil sérii z 0:3 na 4:3, což může být malé plus pro Třinec. Nebo Vítkovice přepíší dějiny?

Sezóna je parádní, v kabině je sranda, libuje si Bonk 

„Třinec je silný soupeř, ale hned po zápase jsme si řekli, že všechno hodíme za hlavu. Stejně už s tím nic neuděláme. Teď budeme koukat jen na ten čtvrtý zápas. Uděláme všechno proto, abychom to uhráli,“ dívá se jen na nejbližší souboj Jiří Burger, kapitán Vítkovic.

Třinečtí prohrávali v semifinále se Slavií 1:3, sérii dokázali otočit. Od té doby jen vyhrávají. Celkem šestkrát. „Nás statistiky vůbec nezajímají, oni mohou vyhrát zápas. My jsme prohrávali 1:3 se Slavií a 99 procent lidí nás odepisovalo. My do toho teď půjdeme jako bychom začínali, jako by to bylo 0:0, jdeme do toho s tím, že to chceme ukončit,“ má jasnou představu Bonk, který si slezské angažmá užívá.

„Sezóna je parádní, v kabině je sranda, celý rok jsme dřeli, abychom byli tady, chybí nám jeden krok, do kterého musíme dát všechno,“ vyhlašuje třinecký útočník před bitvou, která může ukončit letošní extraligovou sezónu.

Reklama

Související témata: