Hlavní obsah

Šejba se stal novým sportovním ředitelem hokejistů Pardubic

PARDUBICE

Novým sportovním ředitelem hokejistů Pardubic se stal Jiří Šejba. Mistr světa z Prahy z roku 1985 se tak vrací do mateřského klubu po působení na trenérském postu v Mladé Boleslavi a naposledy v polském klubu GKS Tychy, který dovedl do finále. Šejba vyhrál vypsané výběrové řízení na tuto pozici. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Článek

"Rozhodli jsme se angažovat pardubického odchovance a zkušeného trenéra, který má potřebnou licenci A," řekl serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Šejba podepsal smlouvu na tři roky. "Ta nám umožňuje pracovat s určitou strategií. Jeho hlavní úlohou bude získat statut Hokejové akademie pro Pardubice. Ta by měla hráčům poskytovat lepší zázemí pro sportovní přínos. Je to finančně náročná záležitost, náklady se pohybují ke třem milionům korun," dodal Kusý.

Osmačtyřicetiletý Šejba jako asistent trenéra Vladimíra Martince získal s Pardubicemi titul v roce 2005. Jako hlavní vedl klub od listopadu 2007 do konce sezony, v které Východočeši skončili dvanáctí. Pak působil dva roky v Mladé Boleslavi jako hlavní kouč, potom jako asistent. Loni zamířil do Polska.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice