Hlavní obsah

Skladaný podepsal s Karlovými Vary novou roční smlouvu

KARLOVY VARY

Slovenský hokejista František Skladaný bude hrát i v příští extraligové sezoně za Karlovy Vary. Devětadvacetiletý útočník podepsal se Západočechy podle informací klubového webu nový roční kontrakt a k mužstvu se opět připojí 2. května.

Článek

Jednání trvala dlouho, i proto, že klub požadoval po Skladaném snížení finančních požadavků. "Nakonec obě strany přistoupily na zdravý kompromis. Po čtrnáctidenních intenzivních jednáních byl náš původní návrh drobně korigován, ale nyní jsou již obě strany s výsledkem spokojeny. Jsme rádi, že František zůstává členem našeho týmu. V druhé polovině uplynulé sezony předváděl výborné výkony, zná velmi dobře místní prostředí a skvěle pasuje i do našeho kolektivu," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Skladaný se v minulosti snažil prosadit do zámořské NHL, což se mu však nepodařilo a do týmu Energie přišel již před sezonou 2006/07. Před startem minulého extraligového ročníku se stal ale nadbytečným, vedení klubu s ním již nepočítalo a Skladaný měl namířeno na Slovensko. Z tohoto angažmá ovšem nakonec sešlo a po více než třech týdnech vzalo vedení klubu Skladaného zpět do kádru.

Rodák z Martina se posléze stal jedním z klíčových hráčů Západočechů, kteří vypadli v předkole play off v pátém rozhodujícím klání s pražskou Slavií. Skladaný odehrál svoji bodově nejvydařenější základní část v dresu Energie, když si v 51 zápasech připsal 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. V pěti duelech předkola vstřelil dva góly. Celkem odehrál za Karlovy Vary již 295 utkání s bilancí 122 bodů za 56 přesných zásahů a 66 nahrávek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice