Hlavní obsah

Brankář Pöpperle prodloužil o rok své působení v hokejové Spartě

PRAHA

Tomáš Pöpperle se dohodl s vedením hokejistů pražské Sparty na novém ročním kontraktu a i v příští sezoně tak bude hájit branku extraligového týmu. Podle vyjádření nového sportovního manažera klubu Otto Sykory by měl šestadvacetiletý gólman nadále plnit úlohu týmové jedničky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle

Článek

"Při sestavování nového týmu byl pro nás Tomáš na postu brankáře jasnou prioritou. Jsme rádi, že jsme se domluvili na jeho nové smlouvě, a víme tak, že otázku gólmanské jedničky máme vyřešenou," uvedl Sykora pro klubový web. "Po celou minulou sezonu si udržoval solidní výkonnost a snad jako jediný z kádru snesl přísnější měřítko," připomněl Sykora.

O prodloužení kontraktu mělo klubové vedení eminentní zájem. "Tomáš je podle mého názoru jeden z nejkvalitnějších brankářů v české extralize. V jeho osobě máme na postu gólmana silnou osobnost a očekáváme, že pro nás bude velkou oporou i v nové sezoně," doplnil Sykora.

Odchovanec Sparty, který během sezony 2009/10 hájil v české nejvyšší soutěži také branku Plzně, kde byl na hostování, je naopak rád, že má již jasno o svém dalším působení. "Věřím, že v novém ročníku odčiníme loňský nezdar, sezona bude úspěšnější a fanouškům budeme dělat radost," prohlásil po podpisu nového kontraktu Pöpperle.

V minulé sezoně, která skončila pro slavný klub velkým zklamáním a účastí ve skupině o udržení, nastoupil Pöpperle v základní části do 50 duelů a v průměru inkasoval 2,56 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,61 procenta. Ve skupině o udržení obdržel ve čtyřech utkáních průměrně 1,9 gólu a měl úspěšnost 93,58 procenta. Celkem šestkrát v sezoně uhájil čisté konto.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice