Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic mají v přípravě také T. Káňu, Paláta a Romana

OSTRAVA

Minimálně pro letní přípravu rozšíří kádr hokejistů Vítkovic útočníci Tomáš Káňa, Ondřej Roman a Ondřej Palát. Trojlístek odchovanců a bývalých juniorských reprezentantů, kteří působili v zámoří, by v klubu úřadujícího vicemistra mohl zůstat i pro extraligovou sezonu.

Článek

Dvaadvacetiletý Roman i třiadvacetiletý Káňa už kdysi ve vítkovických barvách okusili nejvyšší soutěž, uplynulý ročník však strávili v Texasu, respektive Springfieldu. Dvacetiletý Palát v uplynulých dvou letech získával zámořské ostruhy v Drummondville a na přelomu roku účinkoval i na světovém šampionátu dvacítek.

"Budeme s nimi komunikovat, budeme se je snažit získat na letošní sezonu a nebo perspektivně do budoucna," uvedl pro klubový web trenér Mojmír Trličík.

Jedinou posilou Vítkovic je zatím slovenský obránce Karol Sloboda, který přišel z Karlových Varů. Do přípravy se po hostování v Plzni vrátil i útočník Petr Svačina a ve hře je také návrat obránce Michala Barinky, jenž skončil v ruské Jaroslavli a s Vítkovicemi vyjednává o novém kontraktu.

"Zájem o něj ale máme, takže uvidíme, jak ta jednání dopadnou. Možná bude jasno už během tohoto týdne," uvedl Trličík.

S týmem zatím netrénují zkušení obránce Marek Malík a útočník Viktor Ujčík, kteří mají individuální režim přípravy, ani slovenský útočník Rudolf Huna, jenž s klubem jedná o prodloužení smlouvy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice