Hlavní obsah

Hokejisté Liberce získali kanadského obránce Haye

LIBEREC

Za hokejisty Liberce bude hrát v příští sezoně kanadský obránce Darrell Hay, jenž v uplynulém ročníku extraligy působil v Mladé Boleslavi. Jednatřicetiletý zadák by měl do Česka přiletět koncem července a poté podepíše smlouvu.

Článek

"Darrell Hay nás loni zaujal v dresu Mladé Boleslavi, patřil tam k nejlepším bekům. Po sezoně jsme ho zkusili oslovit s nabídkou angažmá v Liberci a jsme velice rádi, že jsme se dohodli na jeho ročním působení v našem týmu. Očekáváme, že kromě typického kanadského stylu se jako pravák bude podílet i na ofenzivě našeho týmu při přesilovce," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Haye v roce 1999 draftoval v devátém kole Vancouver, ale do NHL se rodák z Kamloops nikdy neprosadil. Po působení v nižších zámořských soutěžích se v roce 2005 vydal poprvé do Evropy a hrál v druhé německé lize za Schweningen. Předloni se na starý kontinent vrátil a po angažmá v Lillehammeru zamířil do Mladé Boleslavi.

V dresu Bruslařského klubu odehrál všech 52 zápasů základní části a dalších devatenáct přidal v části o udržení a úspěšně zvládnuté baráži. Celkem si připsal 18 bodů za šest gólů a 12 asistencí.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice