Hlavní obsah

Hokejového mistra Třinec posílil nejlepší střelec slovenské ligy

BRATISLAVA

Nejlepší střelec základní části uplynulého ročníku slovenské extraligy Roman Tománek posílí tým hokejových mistrů z Třince. Útočník, jenž naposledy hrál v Banské Bystrici, podepsal s klubem Ocelářů roční smlouvu. "Během tří let v Banské Bystrici jsem vždy nastřílel alespoň dvacet gólů a poslední sezona mi vyšla celkem dobře. Přišla šance zahrát si kvalitní zahraniční ligu, tak jsem si řekl, že to zkusím," řekl Tománek slovenskému listu Pravda.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost třineckých hokejistů

Článek

Pětadvacetiletý křídelní hráč se už zapojil do tréninku třineckých hokejistů, na ledě naskakoval po boku krajana Michala Chovana ze Zvolena. "Rád bych se propracoval do jedné z elitních formací a hrával i přesilovky," přál si Tománek. Třinecký klub opustili v létě mimo jiné dva klíčoví hráči, nejlepší kanonýr Martin Růžička a obránce Lukáš Krajíček zamířili do KHL.

Tománek jednal před sezonou také s nováčkem KHL HC Lev Poprad, který mu prý nabídl nevýhodnou smlouvu. "Pokud bych se neprobojoval do prvního týmu, mohli by mě poslat nějak jinam za poloviční plat. To bych vnímal jako krok zpět," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice