Hlavní obsah

Obránce Gulaši a útočník Bartánus našli ve Varech novou motivaci

KARLOVY VARY

V pražské Spartě s nimi po loňské neúspěšně sezóně přestali počítat, a tak zamířili do lázeňského města na západě Čech. Hokejový obránce Michal Gulaši a útočník Marek Bartánus jsou od léta novými posilami karlovarské Energie. A věří, že se jim podaří s novým týmem obstát v extralize tak, aby s jejich výkony panovala spokojenost.

Foto: hcsparta.cz

Michal Gulaši vyměnil Spartu za Karlovy Vary.

Článek

„Tři roky jsem byl ve Vítkovicích, stejnou dobu ve Spartě a ve Varech jsem rovněž podepsal tříletou smlouvu. Mám zase novou motivaci,“ řekl pro Sport.cz Michal Gulaši, který se už nechce vracet k nepovedenému poslednímu roku v pražském klubu. „Sezóna nebyla pro Spartu dobrá a dalo se čekat, že nastanou změny. A teď se soustřeďuji na svůj nový klub,“ tvrdí obránce, který se Spartou získal před třemi lety bronzovou medaili. „Tehdy nás zastavily v semifinále právě Vary, ale nikdo z nynějších karlovarských spoluhráčů mi to někdejší play-off nepřipomíná. Spíše se mě snaží kluci povzbudit a vzít do party,“ usmívá se Gulaši.

Po odchodu beků Dobroně, Čutty, Slobody, Muchy a Kokka by měl převzít v týmu velkou zodpovědnost, co se týče obranné hry. „Takhle to neberu. Nepřišel jsem jako nějaká hvězda, spíš se chci podílet na kolektivním výkonu celého mužstva. Slyšel jsem, že nás mnozí asi pasují na spodní příčky v extralize. Ale to jen zvyšuje naši motivaci. Na Spartě jsem poznal opačný pól. Všichni od nás očekávali nejvyšší mety, a jak to nakonec padlo... Lepší je zůstat v ústraní a pak překvapit,“ přemítá Gulaši.

Marek Bartánus přiznal, že si svoji loňskou premiérovou sezónu v české extralize představoval jinak. „Přišel jsem ze Slovenska do Prahy mezi hráče, kteří byli velkými osobnostmi. Čekal jsem, že se ve Spartě víc prosadím. Ale poznal jsem specifické prostředí, kde jsem to měl velmi těžké. Nevyšlo to, ale už je to za mnou a aspoň cítím, že jsem získal sportovní i životní zkušenosti,“ uvažuje útočník, který má za sebou už první sérii zápasů v karlovarském dresu. Střelecky se prosadil i v utkání s Ústím nad Labem.

„V útoku nastupuji od začátku přípravy s Lukášem Pechem, dobře se sehráváme,“ dodává Bartánus.

V neděli čeká na hokejisty Karlových Varů svátek v podobě domácího zápasu s ruskou Ufou. „Máme zprávy, že vítěz Kontinentální hokejové ligy přiletí v sobotu a nastoupí proti nám v nejsilnější sestavě, tedy se svými čtyřmi nejlepšími pětkami. Fanoušci se mohou těšit na Radulova, Blaťáka, Klepiše i další opory Ufy,“ říká asistent karlovarského trenéra Martin Pešout. „Ruský tým pak hraje i v pondělí na Kladně, ale tam za něj nastoupí asi hráči druhého sledu a širšího kádru,“ doplňuje asistent.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice