Hlavní obsah

Spartě se naskytla příležitost a zkouší reprezentanta Norska

PRAHA

Zapustí kořeny v hokejové Spartě norský reprezentant Morten Ask? Je to možné. Jedenatřicetiletý centr se zapojí do tréninku s prvním týmem. Poté bude vyzkoušen v přípravných zápasech, které určí, zda s ním vedení klubu z Holešovic podepíše kontrakt.

Foto: www.hcsparta.cz

Mortena Aska zkouší hokejová Sparta

Článek

„Jedná se o útočníka na pozici centra s dobrými parametry a referencemi. V rámci zkoušky s námi nyní bude trénovat a nastoupí také do přípravných zápasů,“ sdělil pro klubové stránky Josef Jandač, sportovní manažer a hlavní trenér Sparty.

Sparta si proklepne Mortena Aska, ale podle klubu není v tuto chvíli rozhodně záměrem do týmu nutně zasahovat. „Naskytla se ale příležitost vzít jej na testy, což může být vždy přínosné. Hráče uvidíme v tréninku i utkáních a budeme o něm mít případně přehled i do budoucnosti,“ vysvětlil Jandač.

Morten Ask na posledním mistrovství světa v dresu Norska odehrál sedm zápasů, v nichž si připsal čtyři kanadské body za jednu vstřelenou branku a tři asistence. V minulé sezóně hrál za německý Norimberk a norskou Valerengu.

Morten Ask
Datum narození14. května1980
Věk31 let
Výška185 cm
Váha91 kg
Místo narozeníOslo

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice