Hlavní obsah

Ve stínu letecké tragédie se hrály čtyři extraligové přípravy

PRAHA

Jen čtyři z původně plánovaných šesti přípravných zápasů dnes odehrály extraligové hokejové kluby. Konaly se ve smutečním duchu, začaly minutou ticha a hráči i dalšími pietními akty uctili památku obětí středečního leteckého neštěstí v Jaroslavli. Duely Pardubic s Třincem a Vítkovic se Zlínem byly po tragédii, při které zahynul prakticky celý tým Lokomotivu Jaroslavl i s českými reprezentanty Janem Markem, Karlem Rachůnkem a Josefem Vašíčkem, s předstihem zrušeny.

Článek

Ostatní kluby se rozhodly ke generálkám osm dnů před startem nejvyšší soutěže nastoupit. Fanoušci u stadionů přinášeli květiny a svíčky na pietní místa s fotografiemi mistrů světa, nad jejichž nenadálým odchodem vyjadřovali smutek.

Na ledě potvrdily vydařenou přípravu České Budějovice a Kladno. Jihočeši zdolali slovenský Martin 2:0 a přátelských duelech v součtu s European Trophy si připsaly v dvanáctém zápase desátou výhru. Dnešní byla osmou za sebou a postarali se o ni trefami ve druhé třetině David Kuchejda s Milanem Gulašem a čistým kontem gólman Pavel Kantor.

Stejně úspěšnou bilanci jako Mountfield - tedy deset výher a jen dvě porážky - má Kladno, které zvítězilo na ledě Mladé Boleslavi 4:2. Domácí dokázali dvakrát smazat ztrátu, když na trefy Jakuba Valského i Michala Lukáče odpověděl střelec Jaroslav Balaštík. Ve 42. minutě ale rozhodl Tomáš Knotek a do prázdné branky pečetil výsledek David Růžička. Bruslařský klub si připsal v desátém duelu přípravy šestou prohru.

Litvínov v regionálním derby nestačil na ambiciózní prvoligový Chomutov a prohrál 1:2. Dvoubrankové vedení hostujícím Pirátům zajistili Petr Jíra a Američan Dwight Helminen, za Litvínov už jen snížil Vojtěch Kubinčák. Verva v patnáctém duelu přípravy prohrála v základní hrací době pošesté, stejný počet v šedesáti minutách vyhrála a zbytek se rozhodoval až v nájezdech.

Brněnská Kometa podlehla Slovanu Bratislava 1:2. Slovenský tým rychle vedl díky Tomáši Bulíkovi, vedení pojistil Roman Kukumberg a výsledek korigoval až 50 sekund před koncem Tomáš Žižka. Bilanci svěřenců Zdeňka Venery tak v přípravném období převážila do záporu sedmá porážka ve třináctém zápase.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Mountfield České Budějovice - MHC Mountfield Martin 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 24. Kuchejda, 40. Gulaš.
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: 10. a 33. Balaštík - 4. Valský, 23. Lukáč, 42. Knotek, 60. David Růžička.
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 33. Kubinčák - 16. Jíra, 25. Helminen.
HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 60. Žižka - 2. Bulík, 23. Kukumberg.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice